VolimPivo.ba
Etikete - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Thread: Etikete (/showthread.php?tid=728)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

RE: Etikete - rafter - 26.02.2014

(26.02.2014, 09:22 )Uzvrnd Wrote: Evo moje etikete koja je trebala za lager koji je propao.
[Image: uuh0.jpg]

Iskoristiću je za novu turu. Inače, i ja sam štampao u štampariji na A4 samolepljivi papir jer sam sa njima preklapao neke dugove pa me nije ništa koštalo. Imam u firmi i laserski kolorac, ali u štampariju odnesem jer oni imaju kater pa brže i ljepše isjeku etikete. Ono što mene zanima je sječenje drugih oblika osim pravougaonih. Volio bih napraviti ovalnu etiketu, ali u ovoj štampariji nemaju mogućnost da to odrade, pa me zanima je li ko od vas sjekao ovalne ili neke druge oblike i koliko to košta?

E, slično razmišljamo! Ja sam htio po svom sinu da dam ime prvom pivu, samo ja sam razmišljao o Lupus-u. Al čekam da bude sve kako treba pa onda da radim etiketu.
Potraži štampariju koja ima cutter, oni što rade majice obično imaju te cutter-e

RE: Etikete - Vuk - 26.02.2014

(26.02.2014, 03:14 )rafter Wrote:
(26.02.2014, 09:22 )Uzvrnd Wrote: Evo moje etikete koja je trebala za lager koji je propao.
[Image: uuh0.jpg]

Iskoristiću je za novu turu. Inače, i ja sam štampao u štampariji na A4 samolepljivi papir jer sam sa njima preklapao neke dugove pa me nije ništa koštalo. Imam u firmi i laserski kolorac, ali u štampariju odnesem jer oni imaju kater pa brže i ljepše isjeku etikete. Ono što mene zanima je sječenje drugih oblika osim pravougaonih. Volio bih napraviti ovalnu etiketu, ali u ovoj štampariji nemaju mogućnost da to odrade, pa me zanima je li ko od vas sjekao ovalne ili neke druge oblike i koliko to košta?

E, slično razmišljamo! Ja sam htio po svom sinu da dam ime prvom pivu, samo ja sam razmišljao o Lupus-u. Al čekam da bude sve kako treba pa onda da radim etiketu.
Potraži štampariju koja ima cutter, oni što rade majice obično imaju te cutter-e

I ja sam po sinu dao Smile.

RE: Etikete - pivska mušica - 26.02.2014

a stvar postaje još interesantnija kad prevedemo s latinskog Humulus Lupulus Smile Plinije Stariji je dao to ime jer je primjetio da hmelj kad raste zajedno s mladim vrbama, toliko ih obmota da ih bukvalno udavi, kao vuk ovcu. A lupulus je zapravo umanjenica od lupus i znači doslovno 'vučić' Smile

RE: Etikete - rafter - 26.02.2014

Vrh!!! I samo da prođe sve kako treba i ime postoji! Povezano je ljubavlju sa svih strana!

RE: Etikete - Vuk - 26.02.2014

Samo da nije ljubav kao u vrbe i hmelja Smile

RE: Etikete - rafter - 02.03.2014

Evo i moja etiketa, s' obzirom da je u pitanju prvo pivo i etiketu sam odradio tradicionalno...
Ideje su moje a drugar je digitalizovao i radiće print!
Još samo da pivo uspje.

[attachment=354]

RE: Etikete - pivska mušica - 02.03.2014

trebao si staviti: ili jesi ili nisi - vuk Big Grin

zezam se, fino izgleda etiketa. daj mi reci na kakvom ćeš papiru printati to? zna li ti taj kolega šta ja zapravo treba da tražim kad dođem u štampariju ili kopirnicu, kakav papir je to onaj tanki, masni, baš za etikete?

ako ti ne bude teško priupitaj ga!

RE: Etikete - guess who - 04.03.2014

Taj papir na kojem se inače štampaju etikete nećeš naći u štamparijama/kopirnicama koje štampaju male tiraže. Najbolje što ćeš naći je glossy kunstdruk papir, ako imaju 80g (sumnjam da drže tanji). 80 grama ti je standardna debljina papira koji se koristi za kućne štampače i fotokopiranje.

Što se tiče izrezivanja etiketa na nepravilne oblike, ja sam to radio u BL u jednoj štampariji, na muflonu (samoljepljivom) format A3 je 1,80KM (štampa + isjecanje na željeni oblik), pa eto ako nekom zatreba.

RE: Etikete - Rodney - 19.03.2014

Flaširanje za 10 dana

[Image: 1959267_10152327090869680_564148443_n.jpg]

Flaširanje za 2 sedmice

[Image: Trotter_APA.jpg]

RE: Etikete - ale ale - 19.03.2014

Dobre su ti i ove etikete...

RE: Etikete - pivska mušica - 19.03.2014

ne da su dobre.......vrh... nego već imam koncept za nove samo ne znam, ako ga pitam, hoce li Rodney reć Delu da me prebije Big Grin

RE: Etikete - mange_tout! - 19.03.2014

etikete su vrh. svaka čast beer