VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - Pivdzija - 15.04.2015

Ja sam od ove ture probao dva klasa samo i nije me se posebno dojmilo. Očekivao sam puno više. Grička vještica je prije odlična bila, neko vrijeme je nisam pio pa me baš zanima kakva je sada

RE: da se malo pohvalim - brewpublic - 16.04.2015

Danas probao APA Nova Runda, odlicno, osvjezavajuce (pogotovo za ovako iznadprosjecno topao dan) pivo ugodne gorcine. Tako da su mi od piva sa Yu prostora ostala samo jos dva koja jako zelim, ali nisam probao, Oldbridz & Peti element (potonje u sub ili ned, posto mi je ovaj Beer Fest prakticno ispred nosa).
Takodje i Single Malt Whisky iz Vojvodine, Two Doves, ali to je vec neka druga prica.

Sto se Medvedgrada tice, nikad mi nisu bili nesto posebno napeti. Probao sam njihov Agram Stout nedavno na Tresnjevci (odlican Biergarten ako vas put nanese), sasvim pristojno pivo. Dosao da probam Fakin IPA, ali rekose da ga nemaju u ponudi jer je to sezonsko/ljetno pivo. Steta.

RE: da se malo pohvalim - spageti - 17.04.2015

Ne znam da li je već spominjano, ali ja jucer probao ovu krasotu.
Mislim da ce IPA postati moj najdraži stil piva.

[Image: xvi6kO.jpg]

RE: da se malo pohvalim - gajba - 18.04.2015

Jel ovo neka kampanja protiv Medvedgrada Smile
Medvedgrad IPA je sasvim solidno pivo, probao sam ga na hb konferenciji u ZG i mogu reci da je dobro pivo.

RE: da se malo pohvalim - danny_boy - 18.04.2015

(18.04.2015, 05:24 )gajba Wrote: Jel ovo neka kampanja protiv Medvedgrada Smile
Medvedgrad IPA je sasvim solidno pivo, probao sam ga na hb konferenciji u ZG i mogu reci da je dobro pivo.
Definitivno se ne radi o kampanji protiv pivnice Medvedgrad. Prije bi se moglo reci da se radi o zaljenju za prijasnjom kvalitetom piva. Ko zna koliko puta sam isao u ZG najprije radi njihovog kvalitetnog piva (to je bio jedini kraft tada). Ove ejlove sto prave sezonski nisam probao pa moj komentar se ne odnosi na ta piva. Zadnji put sam imao utisak da su posluzili pivo koje je premlado, mislim da je to radi ogromne potraznje i nedovoljnih kapaciteta da se trziste podmiri.

da se malo pohvalim - Rodney - 18.04.2015

Počeo Gbg Beer Week, i prva IPA single sa Galaxyjem. Zanimljiv je galaxy single. Mada, cascade bi tu još pogurao.

[attachment=1092]

Skickat från min iPhone med Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - Pivdzija - 20.04.2015

[Image: 368_20_04_15_9_43_43_10422148.jpeg]

dok smo čekali da se zavrti boil, probali smo Vienna IPAu od Thornbridgea.

[Image: medium_368_20_04_15_9_40_23_10362425.jpeg]

[Image: medium_368_20_04_15_9_40_22_10312230.jpeg]

pivo prati i zanimljiva priča:

[Image: medium_368_20_04_15_9_40_23_1035354.jpeg]

ukratko: jako ugodno i balansirano pivo. Iako je IPA okus hmelja nije prenapadan. Vienna IPA je pivo koje bih preporučio svima koji nisu hopheadi kad bi ih htio navući na hmelj Big Grin

RE: da se malo pohvalim - yankee fan - 21.04.2015

(18.04.2015, 10:37 )Rodney Wrote: Počeo Gbg Beer Week, i prva IPA single sa Galaxyjem. Zanimljiv je galaxy single. Mada, cascade bi tu još pogurao.

senjor Trotter, kakav je taj Galaxy hmelj?

da se malo pohvalim - Rodney - 21.04.2015

Jako citrusan. Odličan za IPA..

RE: da se malo pohvalim - yankee fan - 21.04.2015

znaci sa Citrom i Cascade bi isao dobro?

da se malo pohvalim - Rodney - 23.04.2015

Eh, braćo mila, najbolji paket šo mi je poštar ikada donio. Ovo nije hvaljenje, ovo je qurčenje Smile

[attachment=1096]

Tri ratna havera Big Grin

[attachment=1097]

RE: da se malo pohvalim - brewpublic - 23.04.2015

Uuuu, lijepo ih vidjeti, ovo je fakat kurcenje Big Grin