Recenzije domaćih piva - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30) +--- Thread: Recenzije domaćih piva (/showthread.php?tid=171) |
RE: Recenzije domaćih piva - mange_tout! - 03.05.2015 evo večeras otvorih još jednu domaćicu radi se o stoutu pivdžije i njegove ekipe. još jedna odlična domaćica. aroma tamnih, prženih sladova, te hint tamnog voća, onako suptilno izbija. pjena super, bež boje. pivo vrlo tamne boje. u okusu prženo, ali ne onoliko koliko bi bilo po mojoj volji. po meni bi ovaj stout bio još bolji da ste stavili malo više roasteda. gorčinu i nisam registrovao i karbonizirano je malo više nego što to trpi stout, ali nema veze zato je pjena super probah večeras dva super domaća piva. pivili! RE: Recenzije domaćih piva - dalidj - 05.05.2015 (03.05.2015, 06:36 )mange_tout! Wrote: evo upravo pijem APA od brke. odlična domačica citra se odlično osjeti. gorčina taman, po mom ukusu. čini mi se nekih 35-40 IBU. pjena fantastična, malo mutno, ali vjerovatno zbog toga što se mućkalo putem. boja je svjetlija u odnosu na sliku. kada se prinese svjetlu ima tamno narandžastu nijansu. ima dosta i slatkoće.Slazem se sa gore recenim Tapatalk RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 09.06.2015 Otvorih kolege @spageti dunkelweizen. Dosao do mene posebnim kanalima Evo bas pijem. Boja je ok, mada je moj, a i od @ale ale cini mi se malo svjetliji ispao. Karbonizirano taman za DW. U okusu bready, yeasty. U afteru ostaje slatkoca. U mirisu bi jedino moglo biti vise estera od kvasca, dominira sladnost, ali mislim da ima i komercijalnih dunkelweizena koji su na ovom nivou estera. Jako dobro pivo kolega @spageti. Puno hvala, pivo je preslo 1300 km, tako da sam ga bas s gustom popio! Samo jedno pitanje - u cemu je fermentirano i na kojoj temp? RE: Recenzije domaćih piva - spageti - 09.06.2015 (09.06.2015, 07:19 )pivska mušica Wrote: Otvorih kolege @spageti dunkelweizen. Dosao do mene posebnim kanalima Pozdrav Mušice, konačno je pivo stiglo do tebe....!!! Da malo je tamije pivo jer sam ipak ubacio carfu special II na 5 minuta prije kraja ukomljavanja umjesto na vorlaufu. Što se tiče slatkoce piva, tajna leži u tome da kvasac ne odradi do kraja nego stane na 1.016. - iduci put aeracija sa čistim kisikom (bas sam u nabavi boce), umjesto sa bušilicom. Fermentacija se odvijala u novoj plastičnoj food grade bačvi od 60 L pri temperaturi od 21C. E sad mi malo pjena cudno izgleda na slici - nekako je rijetka i veliki su mjehurići - kod mene je jako gusta i sitni su mjehurici i zadrzava se poprilično dugo. Do sljedećeg kušanja... hvala ti na recenziji. Pozdrav RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 19.06.2015 Probao sam tri od ovih sto su stigle i sva tri piva su super. Stanetova IPA Odlična. Svaka cast Stane. Po kojem je ovo receptu? Zisova IPA Odlična i Zisova. U odnosu na Stanetovu malo je sladja i sladnija. Mostarski belgijanac od mange_tout Iznenadio me kvasac ovaj Fermentisov Abbaye. Nije nimalo los niti posebno inferioran u odnosu na belgijske pandane u tekucem obliku. Recept sam bas pogledao. Pivo je kompleksno, slatkasto, ima 'mesa' a opet nije prejako alkoholom. Osjeti se da ima dosta specijalnih sladova. Svaka vam cast svima i jos jednom puno hvala na pivama. Kad probam ostale, javim se na ovoj temi. RE: Recenzije domaćih piva - mange_tout! - 19.06.2015 da da nabacali smo u recept svega drago mi je da ti se sviđa naš uradak mislim da svi kao zajednica napredujemo i da svakim danom pravimo bolja piva Re: Recenzije domaćih piva - Sile - 19.06.2015 Mušice pošaljem ti svoja samo da ih uslikaš. Slike su ti - mrak. Pravo profesionalne RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 19.06.2015 Ja sto slikam to i popijem, tako da.... moze nema problema Re: Recenzije domaćih piva - Sile - 20.06.2015 Hahaha RE: Recenzije domaćih piva - Stane - 20.06.2015 (19.06.2015, 08:51 )pivska mušica Wrote: Probao sam tri od ovih sto su stigle i sva tri piva su super.Evo recept za moju IPA: 24L Efficiency 83% 4,00 kg Pale Ale Malt (6,9 EBC) 60,0 % 2,00 kg Maris Otter (5,9 EBC) 30,0 % 0,70 kg Caramel Malt (120,0 EBC) 10,0 % 15,00 g Magnum [13,50 %] - Boil 50,0 min Hop 16,8 IBUs 30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 20,0 min Hop 19,0 IBUs 20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 10,0 min Hop 8,2 IBUs 50,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 1,0 min Hop 2,4 IBUs 1,5 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Est Original Gravity: 1,070 OG Est Final Gravity: 1,013 Estimated Alcohol by Vol: 6,9% Bitterness: 46,5 IBUs Color: 25,6 EBC 60min @ 66,0C Suho hmeljenje 8 dana Columbus 40g i naravno 4 dana 40g CitraBig Grin Jedino što bih još promijenio kada bih ponovno kuhao po ovom receptu je što bih smanjio ABV na 6,3-6,5, smanjio gorčinu za nekih 5 IBU-s (ovih 46,5 po receptu sigurno nije bilo ja mislim da je bilo možda i 60IBU-s ja bih smanjio na 54-55) i što bi kao što sam i planirao raditi suho hmeljenje a na kraju sam radio 8 dana columbus40gr i citru40gr RE: Recenzije domaćih piva - pivska mušica - 20.06.2015 Meni je gorcina bila taman. Koju formulu koristis za izracunavanje gorcine? Ali nije ni cudo da mi se svidjelo pivo, columbus i simcoe su u igri. Meni je to jedna od najboljih kombinacija. RE: Recenzije domaćih piva - Stane - 20.06.2015 (20.06.2015, 09:39 )pivska mušica Wrote: Meni je gorcina bila taman. Koju formulu koristis za izracunavanje gorcine? Ali nije ni cudo da mi se svidjelo pivo, columbus i simcoe su u igri. Meni je to jedna od najboljih kombinacija.Znam da je tebi bila taman i meni je ali sucima je bilo malo pregorko, nema formule, koristim brewtarget hmelj koji stavljam na 0 minuta računam kao da sam ga stavio na 10 minuta i opet dobivam veću gorčinu nego što kaže program I meni se u zadnje vrijeme jako sviđaju ove dank kombinacije |