VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - ljama - 27.05.2015

[/quote]
I kakvo je po tebi ovo koje je malo ljevlje na sliciBig Grin
Svarrogh ništa ne javlja o novim projektimaHuh
[/quote]

osjeti se gorcina i to fino ali ne previse po meni taman i
i dosta se osjeti grejp
i dugo se taj okus zadrzi ustima
eto to je neki kratki moj opis Big Grin neznam bolje još sam pocetnik Big Grin

meni se osobno sviđa Big Grin

RE: da se malo pohvalim - VGdogy - 27.05.2015

Sinoc nisam bio u prilici biti na promociji POZOJ-a. Zato danas kod Lude kupio par komada i popodne ih "ispitao". 7,3 % ali ide vrlo ugodno i zove na jos jer je prilicno suho. Gorcina ugodna, mozda za nas ukus i prekulturna. Iako nije agresivna, ostaje dugo ta gorcina nakon popijenog piva. Aroma izrazena i u nosu se dugo zadrzava. Osjeti se grejp, meni je tu od hmeljeva Mosaic prepoznatljiv. U svakom slucaju pivo za preporuku i na tragu prva dva piva iste pivovare. Znaju mladici sto rade u svakom slucaju.

Ispravak dojma nakon jos jedne duple sarze je da tu ipak ima mesa i nije bas tako suho kako sam imao dojam nakon prve konzumacije.

RE: da se malo pohvalim - Stane - 27.05.2015

(27.05.2015, 08:58 )VGdogy Wrote: Sinoc nisam bio u prilici biti na promociji POZOJ-a. Zato danas kod Lude kupio par komada i popodne ih "ispitao". 7,3 % ali ide vrlo ugodno i zove na jos jer je prilicno suho. Gorcina ugodna, mozda za nas ukus i prekulturna. Iako nije agresivna, ostaje dugo ta gorcina nakon popijenog piva. Aroma izrazena i u nosu se dugo zadrzava. Osjeti se grejp, meni je tu od hmeljeva Mosaic prepoznatljiv. U svakom slucaju pivo za preporuku i na tragu prva dva piva iste pivovare. Znaju mladici sto rade u svakom slucaju.
hoćeš da kažešBig Grin ova dole u potpisu koja je na steroidimaBig GrinTongue

RE: da se malo pohvalim - VGdogy - 27.05.2015

Jos sam zelen u svemu ovom ali sam smuckao nesto s Mosaicom i tocno me taj steroid pogadja u ovoj IPA-i. Ako nisi jos probao Mosaic, onda ce ti to biti nova ljubavnica i malo ces varati prvu ljubav Citru. Super hmelj bez dileme. Svega u njemu ima...

RE: da se malo pohvalim - Stane - 27.05.2015

(27.05.2015, 09:46 )VGdogy Wrote: Jos sam zelen u svemu ovom ali sam smuckao nesto s Mosaicom i tocno me taj steroid pogadja u ovoj IPA-i. Ako nisi jos probao Mosaic, onda ce ti to biti nova ljubavnica i malo ces varati prvu ljubav Citru. Super hmelj bez dileme. Svega u njemu ima...
Naravno da sam radio SMaSH sa Mosaicom nakon ljubovanja sa citromBig Grin ali ti steroidi meni nisu baš legli, ostajem kod prve ljubavi za sadTongue

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 27.05.2015

Stane jesi s Nelsonom ikad kuhao?

RE: da se malo pohvalim - Stane - 28.05.2015

(27.05.2015, 10:04 )pivska mušica Wrote: Stane jesi s Nelsonom ikad kuhao?
Nisam, svi ga hvale pa ću ga morat nabaviti i nešto smućkati sa njimBig Grin

RE: da se malo pohvalim - gajba - 30.05.2015

Nova dva italijana. Kazu da ovaj pivar u Baladin pivari svira muziku kvascima vjerujuci da to poboljsava pivo.

[Image: XYmu5MO.jpg]

P.S. Ne znam zasto ali ovaj preview mi obrce sliku, ne mogu je nastimati. Kad se klikne na full view, bude ok.

RE: da se malo pohvalim - ale ale - 30.05.2015

Ovi rade odlicna piva.

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 30.05.2015

Ja sam pio njihov Wit i meni je onako osrednji bio. Ova druga nisam probao.

RE: da se malo pohvalim - gajba - 30.05.2015

Njihov barley wine na ratebeer je najbolje pivo italije. Ali cijena 30 evra. Mada je to barrel aged, i radio je neke eksperimente sa okidacijom. Definitivno jednom probati kad se nadje dovoljno kanditata pa uzeti zajedno.

RE: da se malo pohvalim - ale ale - 31.05.2015

Jeste fakat wit nije cemu, sjecam se da se jako osjeti wlp400. Ali imaju druge konje za trku :-)