Uzgoj chili paprika - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: GASTRONOMIJA (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Kulinarstvo (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: Uzgoj chili paprika (/showthread.php?tid=1269) |
RE: Uzgoj chili paprika - pivska mušica - 07.08.2015 (06.08.2015, 08:29 )stane2006 Wrote: Hajde ostavi koju sjemenku pa nekada nekako pošalji, kod mene niti jedan habanero nije uspio ništa od habanero sout-a ili habanero pale ale Stane, sjemenki cu donijeti koliko hoces kad budem dolazio sad uskoro pa podijelite izmedju sebe. RE: Uzgoj chili paprika - mange_tout! - 08.08.2015 evo kakvo je kod mene trenutno stanje sa plodovima. fresno hungarian hot wax a vidim danas da se zametlo na hungarian hot wax još par plodova. na ostalim biljkama nema ništa. RE: Uzgoj chili paprika - elektropionir - 10.08.2015 Evo ubrah i prvi plod. Jalapeno, za mene vrhunski. Kasnije cu ostatak ubrati i ukiseliti. Valjda ce ih jos biti RE: Uzgoj chili paprika - pivska mušica - 10.08.2015 svaka cast. ja sam juce pravio rucak s habanerom. uhhh..... RE: Uzgoj chili paprika - raix - 10.08.2015 mora da je bolelo RE: Uzgoj chili paprika - pivska mušica - 10.08.2015 (10.08.2015, 08:09 )raix Wrote: mora da je bolelo stvarno mi nije jasno odakle taj mazohizam. ubija me u mozak, a fino mi ma nije problem podnijeti tu ljutinu, a ljute su uzasno, nego znoj i curenje nosa i bolove u sluznici nosa. a najgore slijedi tek kad se prestane jesti ali sam dosta zabiberio, drugi put opreznije nesto razmisljam o onim ludacima sto pojedu cijelu jolokiu ili scorpiona, onako na suho... pa nezamislivo je kroz sta prodju RE: Uzgoj chili paprika - Stane - 10.08.2015 Evo moje današnje berbe: Mušice kada budeš dolazio ako ti nije problem, ponesi po jedan habanero i jednu jolokiu Ja danas pojeo ovu jednu "običnu" pa zeznuto, a za malo habanera bi mi vjerovatno trebao chiler u želucu RE: Uzgoj chili paprika - raix - 10.08.2015 @musica najbolji trenutak je kada pocnem da se znojim od te ljutine a iz usta bije vatra. dobar je to osecaj, samo nije za svakodnevnu primenu. @stane ovih par komada bi meni bilo dovoljno za celu godinu. Inace, dal su ove papricice (habanero, jolokia i ostale od po par miliona skovila) postojale, da kazem, oduvek ili su plod ukrstanja i selekcije da bi se napavile da budu sto ljuce? Uzgoj chili paprika - dalidj - 16.08.2015 Dobio od druga na probu. Kros crvenog habanera i moruge scorpion. Semenke idu u saksiju, na dalje razmnozavanje. Tapatalk RE: Uzgoj chili paprika - pivska mušica - 16.08.2015 (10.08.2015, 10:02 )raix Wrote: @musica najbolji trenutak je kada pocnem da se znojim od te ljutine a iz usta bije vatra. dobar je to osecaj, samo nije za svakodnevnu primenu. Habanero je takav kakav jest hiljadama godina, a u zadnje vrijeme ima varijacija nastalih ukrstanjem. On je iz juzne amerike. A jolokia je hibrid. Inace negdje procitah da je bio cijeli projekat ministarstva odbrane indije da se naprave rucne bombe sa jolokiom @dalidj to mora biti ubica. Javi dojmove RE: Uzgoj chili paprika - raix - 16.08.2015 @musica to ti kazem. Vise mi se cini da su neke od njih ukrstane ne bi li se napravila sto ljuca. Takvu mogu da koriste u peper spreju, bombe za razbijanje demonstracija... Sent from my Nexus 7 using Tapatalk RE: Uzgoj chili paprika - bukas - 20.08.2015 prije par godina na americkom trzistu nije bilo jolokie jer je vlada sve otkupila za proizvodnju suzavca |