VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - illuminated - 21.10.2013

Bas tako. Od rijeci do rijeci. Münster je North German Alt i ima malo manje IBU tj vise ide na sladnu stranu...ostali su naravno Düsseldorfer Alt.
Ovaj recept sam kuhao u jednoj testnoj turi i ispalo je izvrsno pivo. I istina je da nema veze sa tim Schumacherom iz flase...
Znam da je lik koji je razvio klon pivar sa 20 godina iskustva i da je pricao sa Schumacher brewmasterom koji mu je ponesto otkrio i onda je on slozio slagalicu. Vjerujem da su poceli i oni sipati smece u flase....mislim moze se piti ali ja volim vise minhena.

Re: da se malo pohvalim - AleksandarV - 24.10.2013

Da se i ja malo pohvalim Smile
Oktober fest litra.
Sent from my Z10 using Tapatalk 2

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 24.10.2013

super Smile ovo je stiglo u mercator?

RE: da se malo pohvalim - gajba - 28.10.2013

To sam i ja sebi uzeo u merkatoru.
Samo pazite kad budete vadili ovu konzervu, posto je litra piva, ako se slucajno ispusti u kriglu nazad, izbije dno. Kaze momak iz merkatora da se to masovno desava Smile

RE: da se malo pohvalim - Svarrogh - 28.10.2013

Koliko kosta ovo?

RE: da se malo pohvalim - gajba - 28.10.2013

12KM (6 evra) odnosno 5 evra ako ubodes dan sa popustom Smile

RE: da se malo pohvalim - antares - 22.11.2013

Evo, otvorio sam IPA. Odlično pivoburence
[Image: dscf79111.jpg]

RE: da se malo pohvalim - Svarrogh - 22.11.2013

Bas tebe briga kad mozes sve to nabaviti Smile Pozdravi ekipu iz Kreshesh Nepitash Big Grin

(22.11.2013, 08:16 )Svarrogh Wrote: Bas tebe briga kad mozes sve to nabaviti Smile Pozdravi ekipu iz Kreshesh Nepitash Big Grin

Nije da mogu samo nabaviti sve to, nego mi je djevojka iz kuče piva dala barem 80 praznih Fuller`s flaša pa sad mogu svoje pivo flaširati u fensi ambalažu. Čak i da neče biti dobro, mora biti, kad držiš u ruci takvu flašu. Wink
Još kad stavim etikete, evo mi novogodišnjih poklona za raju Big Grin

RE: da se malo pohvalim - mange_tout! - 22.11.2013

ovaj bevog je meni interesantan. prenesi nam dojmove Zivjeli

(22.11.2013, 08:38 )mange_tout! Wrote: ovaj bevog je meni interesantan. prenesi nam dojmove Zivjeli

Probao sam ga več prije i dobro je sjelo drinking-beer Blago dimljeno, odlično pivo. Nema baš aromu na kobaje, ali eto, dimljeno Blush
Mislim, da sam iscrpno prenjio dojmoveBig Grin. Šta drugo da kažem, kad ne znam da kažem...

RE: da se malo pohvalim - mange_tout! - 22.11.2013

(22.11.2013, 08:45 )antares Wrote:
(22.11.2013, 08:38 )mange_tout! Wrote: ovaj bevog je meni interesantan. prenesi nam dojmove Zivjeli

Probao sam ga več prije i dobro je sjelo drinking-beer Blago dimljeno, odlično pivo. Nema baš aromu na kobaje, ali eto, dimljeno Blush
Mislim, da sam iscrpno prenjio dojmoveBig Grin. Šta drugo da kažem, kad ne znam da kažem...

sasvim dovoljno Zivjeli bitno je da je sjelo Big Grin