VolimPivo.ba
Danas kuvam! - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Thread: Danas kuvam! (/showthread.php?tid=1307)

RE: Danas kuvam! - Terzic - 01.04.2020

Pozdrav. Vidim da kuhate svaka dva dana, pa gdje naručujete sirovine (ili imate zalihe) Big Grin
OldBridz ne radi trenutno zbog vanredne situacije, tako su mi odgovorili na mail, pa me zanima mozda jos negdje ima da se naruči.

RE: Danas kuvam! - zlimfur - 01.04.2020

(01.04.2020, 12:03 )Terzic Wrote: Pozdrav. Vidim da kuhate svaka dva dana, pa gdje naručujete sirovine (ili imate zalihe) Big Grin
OldBridz ne radi trenutno zbog vanredne situacije, tako su mi odgovorili na mail, pa me zanima mozda jos negdje ima da se naruči.

Mikropek iz Banjaluke se trudi da nam nista ne zafali.

RE: Danas kuvam! - Terzic - 01.04.2020

(01.04.2020, 01:34 )zlimfur Wrote:
(01.04.2020, 12:03 )Terzic Wrote: Pozdrav. Vidim da kuhate svaka dva dana, pa gdje naručujete sirovine (ili imate zalihe) Big Grin

Mikropek iz Banjaluke se trudi da nam nista ne zafali.

ok, kontaktirat cu ih, hvala.

RE: Danas kuvam! - Dola - 01.04.2020

Slada ne smije pofalit. Isporuka od prosle srijede...

RE: Danas kuvam! - sekipivac - 01.04.2020

(01.04.2020, 02:52 )Dola Wrote: Slada ne smije pofalit. Isporuka od prosle srijede...
Placas li dostavu? Ako da, koliko?

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk

RE: Danas kuvam! - Dola - 02.04.2020

Mikropek je velika i ozbiljna firma i radi sa većinom naših pekara. Imaju redovne sedmične ture i obilaze kupce. Kod mene u Tesliću su svake srijede. Problem je što su veliki i što im ne pada na pamet da prodaju manje od 25/50 kg slada i 5 kg hmelja. Ali to su originalna pakovanja i kontam - najbolji mogući kvalitet. Skladište po svim pravilima. Kvasac su mi donosili u nekakvim hladnim kutijama, hmelj također stigne u orginalnim pakovanjima i hladan. Dostava je besplatna.

Imaju i hemiju za higijenu, osim starsana i oksija.

RE: Danas kuvam! - Dola - 02.04.2020

Ostalo sladovine od jučerašnjeg kuhanja - tako da danas ide jedan lagani Scotish Ale na oko 5% alkohola. Hmelj nugget, samo za gorčinu na oko 30 IBU.

RE: Danas kuvam! - Dola - 08.04.2020

Nešto za moj ćeif. NEDIPA. Hmeljevi Simcoe i Mosaic oko 20 gr/l. Kvasac Kveik. 7 dana - grain to glass.

RE: Danas kuvam! - Dola - 09.04.2020

Ostalo sladovine od jučer za neki New England Blonde Ale na oko 4,5% alkohola. Hmeljevi Mosaic i Amarillo.

RE: Danas kuvam! - Dola - 16.04.2020

Karamel Stout na oko 7%. Isproban i provjeren recept, podsjeća na Kabinetovu Kolaboracija seriju. Nestalo mi Ireks Aroma slada pa sam ga zamijenio Ebony sladom.

RE: Danas kuvam! - bhgr1 - 17.04.2020

Kod mene danas na programu Dusseldorfer Altbier.

RE: Danas kuvam! - Dola - 18.04.2020

Porter sa amarilom i narandžinom korom za aromu... na oko 5% alkohola.