VolimPivo.ba
da se malo pohvalim - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: da se malo pohvalim (/showthread.php?tid=80)

RE: da se malo pohvalim - gajba - 04.02.2016

Sad sam se sjetio, nekidan pijem Franziskaner za 0.8 evra dok u Americi:
http://www.totalwine.com/beer/ale/wheat-ale/hefeweizen/spaten-franziskaner-hefe-weisse/p/4439177?s=402&igrules=true
Tako da, ima i u Evropi povoljnih dobrih piva Smile
Ali ex-yu prostor je tanak, da nema MBR u Zagrebu rekao bih da kraft pivo u maloprodaji mora da kosta 5KM. Interspar je izbacio njihovu kraft ponudu sto je isto ok. U BG Kabinet prodaju po 4KM u Majstoru za pivo. Po meni puno.
Zasad mi ostaje fin utisak sa mini festa u N.Gradisci gdje se sav kraft bio za 10kuna cini mi se (Varionica, ABA, Bosnjak..).

RE: da se malo pohvalim - DenPal - 04.02.2016

(03.02.2016, 11:10 )Kazbek Wrote:
(31.01.2016, 12:09 )DenPal Wrote: Napokon sam ga i ja ugrabio...

(31.01.2016, 05:23 )DenPal Wrote:
(31.01.2016, 12:13 )Stane Wrote:
(31.01.2016, 12:09 )DenPal Wrote: Napokon sam ga i ja ugrabio...
Jel to ova najnovija tura?

Čuj, nemam pojma, najvjerovatnije je, uzeo sam u beer shopu u Rijeci... Nisam gledao etikete, a šta je najgore već sam ih skinuo jer mi trebaju boćice sljedeću subotu jer flaširam...

Beer shop u Rijeci mi je preskup. Cijene su im ko u kaficima a pjedine pive i do 10 kn skuplje nego u supermarketima.
Zmajsko Pozoj imas na trznici u prvom paviljonu kupit po 11kn u ponudi imaju porter i ale za mislim 12.50 kn. Imaju i velebitsko po 8 i nesto. Ja si znam uzet tamno velebitsko jer je super za tu cijenu!

da, skužio sam neki dan za placu, i što je najsmješnije bio sam uprvo prije 15 min. po jednu manju turicu... SmileSmile

RE: da se malo pohvalim - plucica na kiselo - 04.02.2016

(04.02.2016, 12:11 )gajba Wrote: Sad sam se sjetio, nekidan pijem Franziskaner za 0.8 evra dok u Americi:
http://www.totalwine.com/beer/ale/wheat-ale/hefeweizen/spaten-franziskaner-hefe-weisse/p/4439177?s=402&igrules=true
Tako da, ima i u Evropi povoljnih dobrih piva Smile
Ali ex-yu prostor je tanak, da nema MBR u Zagrebu rekao bih da kraft pivo u maloprodaji mora da kosta 5KM. Interspar je izbacio njihovu kraft ponudu sto je isto ok. U BG Kabinet prodaju po 4KM u Majstoru za pivo. Po meni puno.
Zasad mi ostaje fin utisak sa mini festa u N.Gradisci gdje se sav kraft bio za 10kuna cini mi se (Varionica, ABA, Bosnjak..).

Pa prvo bi trebalo napraviti razliku između domaćeg i uvoznog crafta. Dansko pivo i ne može koštati ispod 4-5 EUR. Domaći craft u HR dućanima nije nešto preskup, ali ovdje govorimo o pivima koja se mogu nabrojati na prste jedne ruke. Prvi problem je što je scena slaba i tek u povojima, pitanje je koliko će uopće tih pivovara opstati kroz godinu dvije.

Drugi problem je naš standard. Craft pivo je premium proizvod i nije slučajno da se craft pokret kasnije uhvatio u ekonomski slabijim zemljama. Postoje i drugi faktori, ali siguran sam da je ovo jedan od njih. Dug je put od prvih craft pivovara do SNPA po dolar.

da se malo pohvalim - Beer Ranger - 09.02.2016

[Image: aae0230f50ced003bfbe47f84d7aed2e.jpg]

Nije baš pivska čaša ali je piva mrak, skoro kao @elektropionir-ov Reis.

Sent from my iPhone using Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - pivska mušica - 14.02.2016

popio sinoc jedno pivo previse, popusti mi osjecaj za pare i kupim ovo. Big Grin

Lost Abbey Judgement Day.

[Image: xN7yZA8.jpg]

RE: da se malo pohvalim - zlimfur - 15.02.2016

na jahorini smo uprilicili mali session degustacije piva (i craft i sve ostalo).
max glaners IPA je za mene pozitivno iznenadjenje. odlicna IPA by stiegl.

RE: da se malo pohvalim - gajba - 15.02.2016

(14.02.2016, 05:16 )pivska mušica Wrote: popio sinoc jedno pivo previse, popusti mi osjecaj za pare i kupim ovo. Big Grin

Lost Abbey Judgement Day.
Sad moras cekati novu godinu da ga otvoris za specijalne prilike Smile

@zlimfur, kakav ti je brewrepublic? hladi mi se u frizu...

RE: da se malo pohvalim - zlimfur - 15.02.2016

(15.02.2016, 02:15 )gajba Wrote: @zlimfur, kakav ti je brewrepublic? hladi mi se u frizu...

crew republic?

meni licno je bio za sekundu tanji nego punk ipa i mrtvi poni. iako na naljepnici ima vise gorcine nego punk ipa, meni je djelovo slabije gorak.

RE: da se malo pohvalim - zlimfur - 16.02.2016

@gajba jesi li probo? Kako ti se cini?

Poslano sa mog HAMMER koristeći Tapatalk

RE: da se malo pohvalim - gajba - 17.02.2016

Drunken sailor tijelo slabo, i fali arome. Al zato 7:45 escalation imeprial ipa ima punije tijelo i komoleksniju aromu.

da se malo pohvalim - danny_boy - 21.02.2016

Žena donijela iz Graz-a. Posebno me zanima ovo srednje pivo jer se radi o Austrijskom kraftu.

[Image: b332e7fd70e8a61487a5d98ba46a4f3f.jpg]

da se malo pohvalim - bosniamaj - 24.02.2016

Ovim sam iznenađen sinoć od jednog gospodina iz Holandije Smile
Čovjek je inače probao more piva, obišao sve samostane po Belgiji i slično Smile
Kaže, najbolji mu je Westvleteren XII hehe Smile

[Image: yOkP0Sq.jpg]

Sent from my H60-L02 using Tapatalk