Mauribrew Ale 514 - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: Mauribrew Ale 514 (/showthread.php?tid=1186) |
Mauribrew Ale 514 - mange_tout! - 09.12.2014 da li je iko koristio ovaj kvasac? na internetu su različita mišljenja o njemu. neki ga hvale, a neki imaju loša iskustva sa njim. kažu da često zna zapeti, odnosno neodfermentirati do kraja. cilj nam je napraviti best bitter sa njim samo je pitanje kako ga unijeti u beersmith. na njihovoj stranici http://www.maurivin.com/upload/MAURIBREW%20ALE%20TDS.pdf da mu je atenuacija 80-82%, a meni to nešto previše. tu mi i jeste dilema jer ne znam koliko da stavim atenuaciju u beersmith. piše se dosta na internetu da voli malo veće temperature (21-22°C). inače kvasac za engleze, pa smo i planirali odraditi taj bitter. RE: Mauribrew Ale 514 - mange_tout! - 09.12.2014 niko nema iskustva? ako se odlučimo da kuhamo sa njim atenuaciju ćemo podesiti na 78% i fermentirati na 20-22°C. valjda će ispasti nešto RE: Mauribrew Ale 514 - Spax - 09.12.2014 Imam jedan "kengur" u frižideru ali se nisam usudio raditi sa njim,(nudio ga Zis-u pa neće)najbolje učit na tuđim greškama. Odmah javljaj kako se ponaša. Re: Mauribrew Ale 514 - Sile - 11.12.2014 Joj kolega radije nemoj ako ne moras Koristio sam ga jednared i malo je bacao na cudan okus. S tim da za 1.5 kesicu na 25l stao na 1.020 i nece dolje. Pivo je bilo Apa, a zbog slatkoce vuklo je na pivski jogurt. RE: Mauribrew Ale 514 - Alivio - 11.12.2014 Eto ja sam ga koristio dva puta ..Od jedne vrećice kvasca napravio starter za 50 litara piva .. Kuhao se stout i nikakvih problema sa fermentacijom ..Pivo odlično .. Danas ili sutra pretačem onu drugu turu u sekundar pa ću znati malo više .. RE: Mauribrew Ale 514 - mange_tout! - 11.12.2014 baš sam i na internetu naletio na različita mišljenja, jednu govore da je loš, a drugi da može proći još ću razmisliti šta i kako. pred novu godinu ćemo kuhati. @alivio javi dojmove RE: Mauribrew Ale 514 - tinl - 11.12.2014 (11.12.2014, 11:33 )Alivio Wrote: Eto ja sam ga koristio dva puta ..Od jedne vrećice kvasca napravio starter za 50 litara piva .. uzimam ga i kuham čistu gradišku sa aurorom da dobijem najobičnije pivo za široke mase pa će se onda najbolje i pokazati kvasac.. RE: Mauribrew Ale 514 - Alivio - 13.12.2014 Druga tura jučer pretočena u sekundar ..sve je OK .. FG 1,010 ..možda padne i niže ali pasalo bi mi da ostane ovako kako je .. Jučer skuhana treća tura sa istim kvascem koja je išla direktno u fermentor bez pranja fermentora ili kvasca .. Vrenjača počela da lupa nakon pola sata ..Temperatura dvadesetak stupnjeva .. RE: Mauribrew Ale 514 - mange_tout! - 13.12.2014 upratio sam da preporučuju više temperature. da li se formiralo išta voćnih estera? Zanima me kakav mu je taj profil. RE: Mauribrew Ale 514 - Alivio - 14.12.2014 Ma pivo je ispalo super a što se tiče voćnih estera nemam pojma jer pošto je kuhan stout sa tamnim sladovima i malo karameliziranog šećera teško je ocijeniti koji se sve okusi i mirisi osjete .. Za koji dan flaširam drugu turu sa istim kvascem ali svijetlu varijantu pa javim utiske .. RE: Mauribrew Ale 514 - mange_tout! - 14.12.2014 drago mi je da si zadovoljan, jer i mi planiramo kuhati sa njim. bitna mi je svaka informacija, jer ima dosta pivara koji nisu zadovoljni sa ovim kvascem. imamo dvije kesice i želimo da ga probamo RE: Mauribrew Ale 514 - MaliVido - 22.12.2014 Jednom sam ga koristio i mislim da neću nikad više... Stavio sam ga u crno pivo i nije mi baš ispalo dobro unatoč svim drugim lijepim sastojcima...inače recept sam uzeo ovdje negdje sa foruma i neznam odakle uopće ideja za tim kvascom...slijedeći put stavljam s-04... |