Izvještaj 2014. godina - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Izvještaj 2014. godina (/showthread.php?tid=1196) Pages:
1
2
|
Izvještaj 2014. godina - pivska mušica - 15.12.2014 Obradio sam podatke o svim pivima što su prijavljena za bilans stanja za ovu godinu, pa da predstavim: Ukupni broj skuhanih piva: 296 Ukupna količina skuhanih piva: 8945 L ili 89,45 hektolitara Prosječna veličina jedne ture: 30,21 L Najviše piva u litrima skuhao: @zis (690 L) Najveći broj pojedinačnih tura skuhao: djulba (22) Najveći hophead: @djulba (skuhao 22/22 hoppy piva) Najveći malthead: @das bier (skuhao 10/12 malty piva) Najpopularniji stil: APA (skuhano 93 piva u ukupnoj količini 2932 L) Tip fermentacije: Ale prednjači u odnosu na lagere i hybride Hoppy vs. Malty: Malty piva su nešto više zastupljena ali to je zato što nisam pisao balanced jer sam određivao od oka koje je koje, da su potpuni podaci bili onda bi bilo malo preciznije. Evo i grafičkih prikaza (klik na sliku za veći prikaz): Po stilovima: Po broju skuhanih tura: Po zemlji porijekla: Po tipu fermentacije: Malty vs. Hoppy: Infekcije: Po baznom sladu: Po boji: RE: Izvještaj 2014. godina - mange_tout! - 15.12.2014 super odlično odrađeno. treba ovo svake godine raditi. šteta što nismo dosegnuli 10000 l, ali ne sumnjam da ćemo to odraditi u narednoj godini. i ovo je super što se tiče infekcija. samo 7 komada. RE: Izvještaj 2014. godina - Pivdzija - 15.12.2014 je, pola infekcija naše. #alnasjekrenulo RE: Izvještaj 2014. godina - Giga - 15.12.2014 Nevijerujem da je to konacno stanje forumskih pivara. Jos ima dana do nove godine... Ja sam skuhao previdjenu dodatnu turu, no kak mi se vidi, jos bude jedna pala ... RE: Izvještaj 2014. godina - pivska mušica - 15.12.2014 @mange_tout: nadam se samo da su svi prijavili infekcije. steta sto nije bilo vise podataka uz piva (npr EBC, ABV, IBU i to bi se sve moglo obraditi) @pivdzija: pa probili ste taj crni niz, to je to, nece vise. @Giga: pa moze se promijeniti to je sekundica posla, ako se neko jos prijavi do kraja godine, mogu se podaci ubaciti RE: Izvještaj 2014. godina - antares - 16.12.2014 Ja planiram još 100L ove godine RE: Izvještaj 2014. godina - djulba - 16.12.2014 super izvještaj RE: Izvještaj 2014. godina - AleksandarV - 16.12.2014 Sigurno smo probili 10.000. Jer nisu urtačunati i svi homebrewer-i iz BiH. Erik, Ben, pa onda Amerikanci, Englezi, Francuzi, tri momka iz Tuzle što kuhaju pivo za pankere. RE: Izvještaj 2014. godina - Goggy - 16.12.2014 sweet RE: Izvještaj 2014. godina - elektropionir - 16.12.2014 Racuna se valjda volimpivo.ba breweri ne "ostali" homebreweri iz BiH ako sam dobro skontao. Znaci ko je postavio na forum taj je i aktivan clan, i pise i ucestvuje. Znam ih ja jos koji kuhaju ali im je mrsko pisati, ucestvovati i sl. I mislim da se oni ni ne trebaju racunati. Kolicina je ekstra, s obzirom na uslove i sl. "Malo" je nesto belgijanaca bilo APA pojede sve zivo Mislim da ce Rodney i Gogi prekucati iducu godinu sa belgijancima RE: Izvještaj 2014. godina - pivska mušica - 16.12.2014 da, ukljucujemo clanove foruma koji su se prijavili i gledamo koliko je forumskih piva skuhano. znam da ima jos ljudi koji kuhaju i sigurno je da ima preko 10.000 ali ovdje pravimo neki godisnji pregled ovog foruma i piva koja su skuhana uz ovaj forum od aktivnih forumasa. a uostalom ima dosta piva i van BiH u ovom pregledu, tako da je ovo vise forumski pregled i nije bitno gdje su piva skuhana, ali mi je drago sto je vecina piva skuhana u BiH. antares, samo prijavi koje su pive i koje su kolicine do kraja godine. ako skuhas ovo rusis zisa ja mislim, imat ces najvise piva u ovoj godini nadam se samo da cemo iduce godine imati bolje podatke, bilo bi super vidjeti koji je prosjecni ABV i IBU na primjer... RE: Izvještaj 2014. godina - Rodney - 16.12.2014 Ja opet moram reći - ti si lud Sjajna analiza i lijepo je ovo čitati! |