Lista BH pivovara i njihovih piva - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Lista BH pivovara i njihovih piva (/showthread.php?tid=1297) Pages:
1
2
|
Lista BH pivovara i njihovih piva - Pivdzija - 05.03.2015 nešto sam objašnjavao jednom prijatelju iz kroejše i pošao nabrajati BH pivovare i njihova piva, imam osjećaj da sam nešto propustio, pa me nadopunite: Sarajevska pivovara: Sarajevsko, sarajevsko premium, radler, bezalkoholno. Hercegovačka pivovara: Hercegovačko, Mostarsko, Kosača (tamno pivo) Bihaćka pivovara: Preminger, Unski biser, Radler Banjalučka pivovara: Nektar, Nektar Specijal (najavljuju ga kao prvo ale pivo u regiji), Crni Đorđe, Kastel Tuzlanska Pivara: Tuzlanski Pilsner, Premium crno pivo, premium radler, Erster Grudska pivovara: Prima pivo (mada mislim da oni više ne rade) Livanjska pivovara: (oni su skroz mali, i toče samo kod njih u kafiću) Oldbridž: Pale ale, Red Ale, Brown Ale, Black Ale i Heffeweizen Lovac: Lovac Pale Ale i Lovac Stout Bomar: Svijetli lager i tamni lager (Toče u Bomar motelu, i Bomar pivnici) RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - Pivarunajavi - 05.03.2015 Banjalucka pivara: Crni Djordje RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - spajder76 - 05.03.2015 (05.03.2015, 04:43 )Pivarunajavi Wrote: Banjalucka pivara: Crni Djordje za koji sami peku slad..."od oka" RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - Pivarunajavi - 05.03.2015 Ozbiljno? RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - spajder76 - 05.03.2015 (05.03.2015, 04:49 )Pivarunajavi Wrote: Ozbiljno?znam da peku sami sebi...sad dal je "od oka" neznam RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - libor - 05.03.2015 (05.03.2015, 03:02 )Pivdzija Wrote: nešto sam objašnjavao jednom prijatelju iz kroejše i pošao nabrajati BH pivovare i njihova piva, imam osjećaj da sam nešto propustio, pa me nadopunite: Mislim da Banjalučka pivara pravi Kastel pivo (dvoguza plastika) ... RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - spajder76 - 05.03.2015 Ima u Doboju kupiti limenka Kastel i mislim da je ispod 0,8KM a ne zaostaje za ostalim "njemackim" limenkama RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - Pivdzija - 05.03.2015 tog crnog đorđa se sjećam da sam pio prije 10tak godina i tad mi je bio vrhunski. doduše šta je mulac za 18-19 godina znao šta je pivo edit: radi preglednosti dodani đole i kastel u prvi post. ako još šta iskrsne, ubacit ću u prvi post, da imamo sve na jednom mjestu RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - libor - 08.03.2015 Dodaj onda i Bomar pivo iz Omarske , prave svijetli i tamni lager . To je mala pivarica i ne flasiraju pivo . Ima ga samo u Bomar motelu u Omarskoj i Bomar pivnici u Banja Luci . Ono sto je zanimljivo da se moze sa gazdom dogovoriti iznajmljivanje tocilice i par buradi njegovog piva ... RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - karol92 - 11.03.2019 Pozdrav, da li još uvek radi Grudska pivovara ? RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - Das Bier - 11.03.2019 (11.03.2019, 08:11 )karol92 Wrote: Pozdrav,Ne! RE: Lista BH pivovara i njihovih piva - karol92 - 13.03.2019 Da li još ima neka srednja ili veća pivara koja nije u vlasništvu neke strane kompanije ? (BiH i Crna Gora) |