(ne)Dodavanje kvasca - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: (ne)Dodavanje kvasca (/showthread.php?tid=2098) |
(ne)Dodavanje kvasca - rafter - 13.08.2015 Napravio sam grešku, skuvao turu, izaerir'0 i stavio u komoru na 18C bez kvasca xD. Tako stoji dva dana... Koliki je rizik od nekih nus pojava??? Da li opet aerirati pa dodati kvasac, ili samo dodati kvasac? RE: (ne)Dodavanje kvasca - pivska mušica - 13.08.2015 Zato ja ne pijem kad kuham dodaji kvasac sto prije. Mislim da nema potrebe za aeracijom, ali mozes još malo ako hoces. Ako je sve bilo hermetički zatvoreno a sanitacija ispostovana ne bi trebalo biti problema. RE: (ne)Dodavanje kvasca - rafter - 13.08.2015 Sanitacija jeste.. ali hermetika nije... letim što bi rekli!!! RE: (ne)Dodavanje kvasca - spajder76 - 13.08.2015 Ima jedno pivo sa divljim kvascem pa javi kakvo je.. da mozemo jos ustediti na sirovinama |