VolimPivo.ba
(ne)Dodavanje kvasca - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Thread: (ne)Dodavanje kvasca (/showthread.php?tid=2098)



(ne)Dodavanje kvasca - rafter - 13.08.2015

Napravio sam grešku, skuvao turu, izaerir'0 i stavio u komoru na 18C bez kvasca xD. Tako stoji dva dana...
Koliki je rizik od nekih nus pojava???

Da li opet aerirati pa dodati kvasac, ili samo dodati kvasac?


RE: (ne)Dodavanje kvasca - pivska mušica - 13.08.2015

Zato ja ne pijem kad kuham Smile dodaji kvasac sto prije. Mislim da nema potrebe za aeracijom, ali mozes još malo ako hoces. Ako je sve bilo hermetički zatvoreno a sanitacija ispostovana ne bi trebalo biti problema.


RE: (ne)Dodavanje kvasca - rafter - 13.08.2015

Sanitacija jeste.. ali hermetika nije... letim što bi rekli!!!


RE: (ne)Dodavanje kvasca - spajder76 - 13.08.2015

Ima jedno pivo sa divljim kvascem pa javi kakvo je.. da mozemo jos ustediti na sirovinama