VolimPivo.ba
WB06 pitanje - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Thread: WB06 pitanje (/showthread.php?tid=2228)



WB06 pitanje - galabl - 11.12.2015

Imam 22 g suvog kvasca WB06 za pšenično pivo.
Kupio sam ga u rinfuzi (dakle izvađen iz originalnog pakovanja i odvagan koliko mi je trebalo) 18. 6. 2015. Od tada stoji u frižideru.

Da li je još upotrebljiv?
Na sajtu Fermentisa piše da je rok 24 mjeseca od datuma proizvodnje (koji nemam) ili 7 dana od dana otvaranja originalnog pakovanja.


RE: WB06 pitanje - pivska mušica - 11.12.2015

Ja ti samo mogu reci, da ja radim, ne bih ga koristio.


RE: WB06 pitanje - galabl - 11.12.2015

(11.12.2015, 02:59 )pivska mušica Wrote: Ja ti samo mogu reci, da ja radim, ne bih ga koristio.

Eno, jutros sam napravio starter po tvom uputstvu, ali nikakve aktivnosti jos nema.. Ako ne bude do sutra onda cu sa US05...


RE: WB06 pitanje - gajba - 15.12.2015

Ja bas ne volim kvasac u rinfuzi. Strasno mi je to pogledati Smile


RE: WB06 pitanje - pivska mušica - 15.12.2015

(15.12.2015, 10:01 )gajba Wrote: Ja bas ne volim kvasac u rinfuzi. Strasno mi je to pogledati Smile

ja se sav najezim, trnci me neki prodju Big Grin