Suho hmeljenje - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Procesi (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=8) +--- Thread: Suho hmeljenje (/showthread.php?tid=2234) |
Suho hmeljenje - tomomoto - 21.12.2015 Pozdrav, malo sam zakasnio sa suhim hmeljenjem, trebao sam nakon 7 dana od kuhanja ubaciti a ja sam ubacio nakon 14 dana. Sada ću ga ostaviti još 7 dana, jel veliki bed, koje su razlike ili će biti isti vrag s obzirom da je cilj da pusti aromu a to će se dogoditi u ovih sedam dana. RE: Suho hmeljenje - mange_tout! - 22.12.2015 Ma sve je ok. Dobro si odradio, tako to obično i ide, ako hmeljiš u primaru. Tako će ti pivo u fermentoru biti 21 dan, što je sasvim ok. RE: Suho hmeljenje - Leila - 01.01.2016 Vidjeh na jednom videu (youtube) da hmeljač stavi dvije metalne kuglice u vrećicu sa hmeljem. Kaže, da potone. Inače, kako to vi rješavate? RE: Suho hmeljenje - pivska mušica - 01.01.2016 Nekad sam stavljao klikere jer ih je lako prokuhavanjem dezinficirati. Više ništa ne stavljam. Samo ubacim u pivo i to je to. Nikakve razlike nema. RE: Suho hmeljenje - ale ale - 01.01.2016 (01.01.2016, 03:34 )Leila Wrote: Vidjeh na jednom videu (youtube) da hmeljač stavi dvije metalne kuglice u vrećicu sa hmeljem. Kaže, da potone. Inače, kako to vi rješavate?Ne smije potonuti skroz,nego ostati na srsdini fermentora da pivo cirkulise... ja sam isto prije se mucio s tim, a sada samo ubacim u vrecice za hmelj ca 30 g. hmelja po vrecici i direktno ubacim. RE: Suho hmeljenje - Leila - 01.01.2016 RE: Suho hmeljenje - MadMug - 03.04.2016 Je li ovaj moj sistem ok???? Ja ubacujem hmelj nakon što je prva fermentacija gotova recimo 7-10 dana nakon što je kvasac odradio svoje radim secundary bucket, prebacujem pivu u drugu fermentacijsku posudu i stavljam hmelj sa utegom u pletenu vrećicu. Tu ga držim 7/8 dana, mislim da je ispod toga nedovoljno. I onda piva ide u boce. Ne znam samo da li je dovoljno druge fermentacije, da li da kad prebacim u sekudarni pustim prvo 7 dana pa onda još 7 dana za suhi hmelj da bude 3 tjedna sve skupa ili je to nepotrebno?? RE: Suho hmeljenje - pivska mušica - 04.04.2016 Najbolje je da pivo ukupno bude na fermentaciji oko 20-25 dana, a zadnjih 7-10 dana od toga se ubaci suhi hmelj. Mozes ali i ne moras prebacivati u secondary bucket. Uteg u vreci i nije 100% obavezan, samo je bitno da je vreca dovoljno prostrana. |