Zadnje pripreme za prvo pivo - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Početnici - pitanja i odgovori (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Zadnje pripreme za prvo pivo (/showthread.php?tid=2296) |
Zadnje pripreme za prvo pivo - Quesheii - 20.02.2016 Pozdrav svima! Nakon dosta iscitavanja prvo teme ka klixu pa ovog foruma i pribavljanja opreme primakao se datum prvog kuhanja.Do tada imam jos par nedoumica pa se nadam da cete mi pomoci. Sutra idem u BG pa cu da uzmem jos par stvari koje mi fale. 1. Kako nisam jos uzeo termometar interesuje me da li je bolje uzeti onaj iz conrada od 33Km ili ovaj http://www.pce-grupa.ba/haccp/termometri-za-haccp.html?start=18 2. Planiram kuhati ture do 30l pa sam planirao uzeti fermentator od 40l.Da li je to ok? Interesuje me da li je iko probao sa onim plasticnim demizonima sa aparata za vodu. Ima ih od 20l pa kako bi bilo podjeliti turu na 2 demizona. 3.Da li je bolja ona dvorucna ili ona stona cepilica? 4. Ima li u Sarajevu uzeti Star Sun, ako ne uzecu U Bg 500ml pa ako je neko zainteresovan da podjelimo. Toliko za sada i nadam se da cu za 15 dana podjeliti sa vama iskustvo prvog kuhanja. RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - jakovc - 20.02.2016 Pozdrav i tebi, ako ikako možeš nabavi klasični termometar http://www.svezapivo.hr/proizvod/41 Fermentor od 40l će ti biti knap, ja bi uzeo od 50. Čepilica mi je bolja stona, a Star San uzmi u BG već će se netko javiti da mu treba RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - Stane - 20.02.2016 Dobro došao, kako je i rekao kolega ja bih samo dodao da ako se odlučiš za ovaj termometar koji je predložio (inače najpecizniji) kupi odmah 2 za svaki slučaj ako se jedan razbije RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - Quesheii - 20.02.2016 Hvala ljudi! Nasao sam U BG prodavnicu koja ima ovaj termometar za 13-14 KM. RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - rafter - 20.02.2016 Dobrodošao i srećno sa kuvanjem! Ako imaš još nedoumica pitaj... RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - mange_tout! - 20.02.2016 Pozdrav i dobro došao. Sent from my LG-H420 using Tapatalk RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - Quesheii - 20.02.2016 Hvala na dobrodoslici! Trenutno mi se najvecim problemom cini nabavka kamp frizidera. Obisao sam cijeli grad i nisam nasao nijednog. Izgleda da cu morati improvizovati nesto. RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - Stane - 20.02.2016 Ako ne nađeš piknik frižider ili neko bolje rješenje, pošaljem ti slike i kako dosta brzo napraviti inproviziranu posudu za ukomljavanje koja se pokazala čak bolja i od piknink frižidera RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - zlimfur - 20.02.2016 Probaj na buvljaku. Dobrodoso.. Poslano sa mog HAMMER koristeći Tapatalk RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - Quesheii - 21.02.2016 Stane pošalji mi molim te kad stignes ako ti nije problem. Moj mail je pixelfotobh@gmail.com Hvala puno! (20.02.2016, 09:33 )jakovc Wrote: Fermentor od 40l će ti biti knap, ja bi uzeo od 50. Kako imam lonac od 30l tesko da ce mi kolicina sladovine za fermentaciju prelaziti 25-26L. Vodio sam se onim što sam ovdje procitao da u fermentatoru treba ostati slobodna jedna trecina prostora.Zato sam mislio uzeti 40l. RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - Brekulja - 21.02.2016 Stane, slobodno stavi vamo da svi vidimo RE: Zadnje pripreme za prvo pivo - mange_tout! - 22.02.2016 (21.02.2016, 11:47 )Quesheii Wrote: Stane pošalji mi molim te kad stignes ako ti nije problem. Moj mail je pixelfotobh@gmail.com Ako su ti ture od 25 l, mislim da je sasvim dovoljan fermentor od 40 l. |