inox fermentator - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: inox fermentator (/showthread.php?tid=2315) |
inox fermentator - zuzko - 03.03.2016 Da se prvo zahvalim mom prijatelju Dannyu što me ispravno naviga do Binga-Hadžići.Smatram da bi ovo trebalo biti konačno rješenje jer je moj plastični fermentator i ,pored idealne njege,poslije 30 tura promjenio boju,ogrubio, pa sam se plašio infekcije.Kako je moja komora(friižider) dosta skučena veoma su mi bile važne dimenzije fermentatora a one su : prečnik 30 cm,visina50 cm i zapremina 35 L. Za zainteresovane -ostala su još dva i to od 25 L.i 55 L.Svi su istog prečnika a visina je različita. E sada pitanje... ovaj poklopac sasvim solidno dihtuje ,bušiti rupu za vrenjaču? ili će se Co2 ipak probiti nekako. [attachment=1419] [attachment=1420] [attachment=1421] RE: inox fermentator - danny_boy - 03.03.2016 Ja sam nedavno u skoro identičnom fermentoru (koji ima veću zapreminu od 60L) fermentirao pivo bez bez ikakvih problema. Samo sam poklopio i preko navukao plastičnu vreću, čisto da se po poklopcu ne stvara prašina. Nikakva vrenjača ne treba, čak mislim da se neće moći ni aktivirati jer poklopac vjerovatno ne dihtuje potpuno. RE: inox fermentator - AleksandarV - 03.03.2016 Ne bi trebala. Jer je ovo isti princip kao kaca za kupus koju koriste kao fermentor. Послато са ZTE Blade V6 уз помоћ Тапатока RE: inox fermentator - gajba - 03.03.2016 Ako dihtuje nece se co2 probiti, nije to neki pritisak. Ja bih na tvom mjestu stavio vrenjacu i potrudio se da to sigurno dihtuje. RE: inox fermentator - danny_boy - 03.03.2016 (03.03.2016, 10:13 )gajba Wrote: Ako dihtuje nece se co2 probiti, nije to neki pritisak. Ja bih na tvom mjestu stavio vrenjacu i potrudio se da to sigurno dihtuje. Taman, ako dihtuje odmah će Mirko da dobije gazirano pivo, jednim udarcem dvije muhe Koliko sam ja skontao, to ne dihtuje. Samo poklopac bez ikakvog steznika i brtve teško može dihtovati. RE: inox fermentator - spageti - 03.03.2016 Ako hoćeš da dihta; STRECH FOLIJA ili RE: inox fermentator - zuzko - 03.03.2016 Dobro,onda ću nasuti u posudu 10-tak litara vode zatvoriti,položiti vodoravno i ako iscuri i kap vode ne treba mi vrenjača.Nisam ni ja očekivao da ovaj poklopac tako dobro dihta. RE: inox fermentator - bosniamaj - 03.03.2016 Viđao sam ove inoxne bačve po Bingo i FIS objektima gdje god sam bio, idu čak do 200 litara. Neki imaju i česmu na dnu. RE: inox fermentator - elektropionir - 03.03.2016 Ja sad bio u Bingu (bivsi interex) na stupu i tu je cijena ovog istog 80 KM RE: inox fermentator - Trigger - 03.03.2016 Ja od istog proizvodjaca direktno kupujem bacve za rakiju. Mogu da naprave sve po narudjbi. RE: inox fermentator - danny_boy - 03.03.2016 (03.03.2016, 08:29 )Trigger Wrote: Ja od istog proizvodjaca direktno kupujem bacve za rakiju.Jesu li tako povoljnije cijene? RE: inox fermentator - Trigger - 03.03.2016 Pa meni je kvalitet varova bio presudan.U glavnom nisu skuplji od ostalih. |