SOVA BURGER - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: GASTRONOMIJA (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Kulinarstvo (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: SOVA BURGER (/showthread.php?tid=2425) |
SOVA BURGER - gaz - 06.07.2016 Potrebno: - za burger(1 kom.): 150 do 170 gr. junetine, od cega 80% flam ili plecka, a 20% loj. - za sos: 2 cajne kasike majoneze, 2 cajne kasike kecapa ( heinz ), pola cajne kasike tabasco, 1 cajna kasika worcestershire sosa, 1 cajna kasika burbona ili ja obicno stavim jack daniels-a i rendani kupus ( svjezi ). Za nadjev: maslac, zelena salata, sir u listicima, slanina, crveni luk, kiseli krastavac, paradajz. - Zemicka. Postupak je sledeci: Meso krupno isfasirati i ostaviti da ostoji, eventualno posoliti ako hocete da kasnije bude manje tecnosti . Sto blaze izmjesati da se sjedinji meso i loj, pazeci da se puno ne gnjeci meso i ostaviti 2h u frizideru. Pred pecenje formirati oblik burgera, posoliti i pobiberiti i sa jedne strane stisnuti prstom da se dobije oblik krofne. Ispeci po zelji burger i slaninu. Zemicku preseci na pola i zagrijati na rostilju, pa je namazati maslacem, staviti list zelene salate, sos, pa burger. Na burger sir,slaninu, kiseli krastavac i paradajz. Na gornji dio zemicke staviti kecap i poklopiti. Komletan burger po sredini probiti drvenim stapicem i na kraju pojesti... |