Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH (/showthread.php?tid=2560) Pages:
1
2
|
Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - ringostar19 - 08.08.2016 Dobar dan, dolazim iz okolice Banja Luke i zelim prije svega da vas pohvalim za pravljenje ovog foruma, za vas sam cuo preko novina gdje je @galabl- Gorštak imao intervju. Nakon desetina neuspjelih pokušaja da opremu nabavim iz Hrvatske ili Srbije odlučio sam da se vama obratim, jer mozda mi vi pomognete. Gdje god da sam poslao e-mail da li šalju opremu u BiH dobio sam odbijenicu Pokušao sam na svezapivo( nisu ni odgovorili) , majstor pivar, positiv (zagreb), mojepivo (HR) , majstorzapivo, mojepivo(srbija) itd. itd. Kao skupo slanje, komplikovano... No, reko ajde onda mogu i direktno otići uzeti robu nije frka ( ali samo Hrvatska jer mi je blizu). Ono što sam ja najviše vidio jeste da mojepivo(srbija), svezapivo imaju po mom laičkom mišljenju imaju široku ponudu opreme i sirovina. Planirao sam da napravim pivo od 20 L, tako sam saznao čitajući forum da je to za početak fina količina, recept koji sam našao je onaj koji se nalazi na svezapivo.hr (SMaSH) i tu sam našao i svu opremu koja je meni potrebna za to, ali su me momci iz Slavonskog Broda duboko razočarali( ispravite me ako griješim) , elem, poslao sam im poruku da li mogu da lično dodjem i da podignem opremu u Slavonski Brod( iako sam pročitao na FAQ-u, da samo šalju na kućnu adresu) da mi izadju u susret, oni mi ni do dan danas nisu odgovorili. A prošlo je vremena. Od opreme koje ja imam jeste Lonac emajlirani od 36L, Piknik frizider 32L - moram da napravim mash tun, čepilica, čepovi 26mm, vaga- max. 5kg, 5 gajbi flasa 0,33 od Zaječarskog i nesto od Jelena i Nikšićkog isto 0,33 koje sam oprao sa deterdzentom i toplom vodom, nije bilo mrlja jer se to pilo pa sam ja odmah prao, jedino sam imao problema sa malim od Nikšićkog jer je nefiltrirano i ostaje talog pa sam to riješio sa četkom za flaše. Fermentor, Mlin, Star San, Lopatica za mješanje i još sta mi treba samo mislio uzeti, jer sam skupio para pa sam izračunao da mogu to sve da uzmem. Kad ono, prc Milojka, nemaaa. Ono što ja vas zelim da pitam jeste to da li Vi znate neki shop koji će poslati opremu u BiH, ako ne gdje se može otići direktno i kupiti oprema, jer koliko kod nas u BiH nema nigdje homebrewing shop. Ovdje mislim prvenstveno na Hrvatsku jer mi je opet kazem najblize. I gdje se mogu sirovine kupiti za http://www.svezapivo.hr/recept_za_pivo_8. Pozdrav ! RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - Stane - 08.08.2016 (08.08.2016, 06:43 )ringostar19 Wrote: Dobar dan, dolazim iz okolice Banja Luke i zelim prije svega da vas pohvalim za pravljenje ovog foruma, za vas sam cuo preko novina gdje je @galabl- Gorštak imao intervju. Odgovorno tvrdim i stojim iza ovoga i svojim a i njihovim obrazom da su ovi iz svezapivo izuzetno odgovorni i uvijek na usluzi (ali ne šalju u BiH i ja moram ići po opremu i sirovine u Sl. Brod, sirovine se mogu nabaiti i u Oldbidžu), problem je što su oni koliko je meni poznato na godišnjem odmoru i vjerujem da je tu nastao problem u komunikaciji RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - bhgr1 - 08.08.2016 Takođe mogu reći da sam više puta kupovao opremu i sirovine kod svezapivo.hr i nijednom nije bilo problema, bili su vise nego spremni izaci u susret. Cinjenica je da moras imati adresu u HR ili otici u Slavonski Brod. Meni su prvu posiljku poslali na Tiskov kiosk dok sam bio na ljetovanju na Jadranu RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - spageti - 08.08.2016 Sve stoji sto kazu kolege. Bez problema mozes opremu predigniti kod njih u SB. Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - acopjanic - 08.08.2016 Sto se tice opreme i sirovina,moraces po sve otici licno.Mislim da je to manji trosak,nego da ti posalju,jer ti je to dvadesetak litara goriva,a postarina za inostranstvo daleko skuplja,a carini se svaka posiljka.Ja sam kupovao i u Brodu i u mojepivo.hr i ok su momci.Sto se tice placanja,moraces uplatiti na racun u Brodu,jer ne moze licno placanje.U Zg mozes licno platiti. Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - ringostar19 - 08.08.2016 Znaci, koliko sam shvatio ja mogu direktno otići do njih bez obzira što mi na FAQ-u piše da se ne može lično doći do njih? Pa to je sjajno, zato sam i napisao ispravite me ako griješim. Hvala Vam ljudi puno na ovim informacijama, jbga nov sam u svemu ovome i ne znam veze, informacije itd. Ali zato imam vas. Hvala još jednom! RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - danny_boy - 08.08.2016 (08.08.2016, 09:59 )ringostar19 Wrote: Znaci, koliko sam shvatio ja mogu direktno otići do njih bez obzira što mi na FAQ-u piše da se ne može lično doći do njih?Mozes otici, ali prije toga se trebas cuti s njima i dogovoriti termin. Ja nekad posaljem email, a cesce nazovem. Nisu oni uvijek u radnji, tako da ne preporucujem ici bez dogovora. Najbolje ranije poruciti sve (preko online narudzbe), onda nazvati i dogovoriti termin. Druga opcija je Oldbridz. Cijene su tu negdje kao u svezapivo, bazni slad cak i jeftiniji. Sve zavisi gdje tebi vise odgovara. RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - ringostar19 - 08.08.2016 (08.08.2016, 10:24 )danny_boy Wrote:(08.08.2016, 09:59 )ringostar19 Wrote: Znaci, koliko sam shvatio ja mogu direktno otići do njih bez obzira što mi na FAQ-u piše da se ne može lično doći do njih?Mozes otici, ali prije toga se trebas cuti s njima i dogovoriti termin. Ja nekad posaljem email, a cesce nazovem. Nisu oni uvijek u radnji, tako da ne preporucujem ici bez dogovora. Najbolje ranije poruciti sve (preko online narudzbe), onda nazvati i dogovoriti termin. Ok, hvala puno! Sutra zovem, nema šta, pa ću dogovoriti. Dobro mislim za početak da je ovo sada ok, a kasnije dok se malo pohvata kako, šta, gdje, biće dosta lakše. Hvala još jednom! Pivili sto godina RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - Brko - 09.08.2016 (08.08.2016, 10:41 )ringostar19 Wrote:(08.08.2016, 10:24 )danny_boy Wrote:(08.08.2016, 09:59 )ringostar19 Wrote: Znaci, koliko sam shvatio ja mogu direktno otići do njih bez obzira što mi na FAQ-u piše da se ne može lično doći do njih?Mozes otici, ali prije toga se trebas cuti s njima i dogovoriti termin. Ja nekad posaljem email, a cesce nazovem. Nisu oni uvijek u radnji, tako da ne preporucujem ici bez dogovora. Najbolje ranije poruciti sve (preko online narudzbe), onda nazvati i dogovoriti termin. evo jos jedna korisna informacija kazes fali ti - fermentor (kupis zlatarovo bure od 40 - 60 l u bingu koje kosta 19.5 KM) svi ga mi koristimo ili smo koristili - Mlin ti ne treba ako ces narucivati materijal iz oldbridza samo im naglasi da ti samelju (ako moze malo krupnije jer mislim da presitno melju) - Lopatica za mjesanje - imas kupiti za par maraka bilo gdje u vecim trznim centrima (za ajvar ili pekmez) - star san, tablete irske mahovine, hidrometar, bottling stick, crijevo za pretakanje, hmelj, kvasac mozes kupiti na https://www.hopandgrape.co.uk/ (ja sam od njih sve narucio i doslo je brzinom svjetlosti samo moras napisati mail da ti izracunaju postarinu i posalju na adresu) ako ti treba jos informacija ili pisi ovdje ili na PP RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - Pivarunajavi - 09.08.2016 Star san imas i u oldbridzu. Ako ces od njih narucivati samljeveni slad, tebi prakticno samo treba hidrometar. Ali moze se i bez njega skuvati pivo, ako ti se bas zuri. A poslije polako nabavis sta treba, cesto neko od forumasa putuje, pa mozda ti neko donese. Ja ti mogu preko prijatelja naruciti iz Slovenijie, samo to moze potrajati mjesec dana. Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - ringostar19 - 10.08.2016 Zvao sam momke iz Svezapivo i dogovorio narudzbu, super su momci. Da li znate koji ima još shopova koji salju u BiH. Mislim na Europu, a da nije e bay? I tu mislim na sirovine,jer koliko vidim oprema je bas skupa tj. postarina je skupa. Vidim @Brko je naveo jedan shop. Pisite Pivili :-D RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - Pivarunajavi - 10.08.2016 Sirovine ti je najlakse nabaviti u BiH. Za slad ima sema u Banjoj Luci, za ostalo Mostar. Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka |