VolimPivo.ba
Cuvanje/Skladistenje - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Slad i ostale fermentabilne sirovine (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Thread: Cuvanje/Skladistenje (/showthread.php?tid=280)

Pages: 1 2 3

Cuvanje/Skladistenje - Ludi Konj - 10.02.2013

Ako nabavim vrecu od 25kg mljevenog slada, a ne zelim sve da utrosim odmah, koliko to moze da stoji u kuci, a da se ne pokvari?

RE: Cuvanje - djulba - 10.02.2013

Drži u zatvorenoj vreći na hladnom. može ti bit godinu. Nemoj samo da bi samljeo pa držao. melješ tek pred kuhanje.

RE: Cuvanje - mentalist - 10.02.2013

Čovjek i pita za mljeveni slad Big Grin
čitao sam da nebi smjelo duže od 3 mjeseca da se drži samljeven slad pod uslovom da je na suvom i hladnom mjesti, a najbolje upotrijebiti u roku 1 mjesec

RE: Cuvanje - pivska mušica - 10.02.2013

nemljeven može jako dugo, ako je pravilno uskladišten (tamno, suho, hladno) a ako je mljeven jako kratko, kao što su ti i ostali rekli, najbolje mljeti jedan dan pred kuhanje... samo čudi me da možeš negdje naći već samljeven slad u vrećama od 25 kila... gdje to nabavljaš?

RE: Cuvanje - Ludi Konj - 10.02.2013

www.thehomebrewcopmany.ie

jest da se transport 50eura, ali se isplati imajuci u vidu kolicinu pilnera koji se od toga moze napraviti. Plus, u istih 50 eura se racuna i postarina za kvasce i hmeljeve potrebne za tih 25kg sladi.

Prodaju i nemljeveni slad.

To mi je jeftinije nego da putujem u Backu Palanku, Novu Gradisku...

Najteze je potraziti po Podgorici jer te svi cudno gledaju kad im kazes sta ti trebaSmile Znam da imaju i predstavnistvo Ireksa ali su iskljucivo orjentisani na pekarstvo.

Eto, to je bio moj plan proizvodnje vece kolicine piva, ali cu sada da razmislim, imajuci u vidu da mljeveni slad nije dugog roka a ja ga ne mogu odmah upoztijebiti.

Imaš na temi "Ponuda slada BESTMALZ" pa pitaj dali bi ti poslali za jednu turu. Mislim da bi te povoljnije izašlo nego da kupuješ u većim količinama. Vjerujem da bi se mogli dogovoriti

RE: Cuvanje - Ludi Konj - 10.02.2013

gdje je ta tema?

http://www.volimpivo.ba/showthread.php?tid=226

RE: Cuvanje - pivska mušica - 10.02.2013

(10.02.2013, 03:58 )Ludi Konj Wrote: www.thehomebrewcopmany.ie

jest da se transport 50eura, ali se isplati imajuci u vidu kolicinu pilnera koji se od toga moze napraviti. Plus, u istih 50 eura se racuna i postarina za kvasce i hmeljeve potrebne za tih 25kg sladi.

Prodaju i nemljeveni slad.

To mi je jeftinije nego da putujem u Backu Palanku, Novu Gradisku...

Najteze je potraziti po Podgorici jer te svi cudno gledaju kad im kazes sta ti trebaSmile Znam da imaju i predstavnistvo Ireksa ali su iskljucivo orjentisani na pekarstvo.

Eto, to je bio moj plan proizvodnje vece kolicine piva, ali cu sada da razmislim, imajuci u vidu da mljeveni slad nije dugog roka a ja ga ne mogu odmah upoztijebiti.

za toliku količinu slada pazi na carinu. oni kad vide vreću od 25 kila će ti sigurno uvesti pošiljku u carinsku proceduru, a kad vidiš šta je to odustaćeš od svega. moraš raditi fitopatološku analizu koja košta dosta i sve ostalo a to je baš peglanje.....

raspitaj se u svakom slučaju na carini svojoj kako to kod njih ide.

RE: Cuvanje - djulba - 10.02.2013

(10.02.2013, 02:35 )mentalist Wrote: Čovjek i pita za mljeveni slad Big Grin
čitao sam da nebi smjelo duže od 3 mjeseca da se drži samljeven slad pod uslovom da je na suvom i hladnom mjesti, a najbolje upotrijebiti u roku 1 mjesec

Vidi stvarno Big Grin
Ma kuho pivo pa garant ova isparavanjavery-drunk

RE: Cuvanje - sarajevskopivo - 17.05.2013

Trenutni group buy 90-tak ljudi je ucestvovalo:

[Image: 20130516181457.jpg]

Ja sam se obezbjedio sa sladom za slijedecih godinu dana. Takodjer sam uzeo i dosta hmelja i veliku bocu starsan-a.

RE: Cuvanje - gajba - 17.05.2013

bice piva rajaraja