Fermentacija na visokim temperaturama - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: Fermentacija na visokim temperaturama (/showthread.php?tid=2903) |
Fermentacija na visokim temperaturama - velja - 14.08.2017 Pozdrav, Posto se najavljuje da ce i u naredne dve nedelje biti visokih temperatura interesuje me da li mogu raditi fermentaciju kada je temperatura prostorije 25 - 26 stepeni? Kvasac je US-05. RE: Fermentacija na visokim temperaturama - lakosta88 - 14.08.2017 To je mnogo. Skontaj da je u fermentoru onda bar 28. Jesi razmisljao o nekoj kutiji od stiropora i ubacivanju zaledjenih flasica vode? RE: Fermentacija na visokim temperaturama - velja - 14.08.2017 Ne znam koliko moze da bude konstantna temperatura sa flasama leda. Razmisljao sam i o frizideru ali ono sto me zanima koji je najgori moguci scenario fermentacije na ovako visokim temperaturama? RE: Fermentacija na visokim temperaturama - pivska mušica - 14.08.2017 (14.08.2017, 11:20 )velja Wrote: Ne znam koliko moze da bude konstantna temperatura sa flasama leda. Razmisljao sam i o frizideru ali ono sto me zanima koji je najgori moguci scenario fermentacije na ovako visokim temperaturama? nepitko pivo, previse fusel ostrih alkohola, previse estera, a osim toga na tako visokoj temperaturi povecava ti se rizik da ti se inficira pivo. sa US-05 idealna temperatura je konstantna 17-18C. RE: Fermentacija na visokim temperaturama - adisrebrenik - 14.08.2017 (14.08.2017, 11:20 )velja Wrote: Ne znam koliko moze da bude konstantna temperatura sa flasama leda. Razmisljao sam i o frizideru ali ono sto me zanima koji je najgori moguci scenario fermentacije na ovako visokim temperaturama?-po mom niposto se ne isplati rizikovati i fermentirati od maja do septembra bez kontrolisanih uslova-rezultat je u 90% slučajeva loša ili inficirana piva. odvoji od usta i kupi si polovan zamrzivac bar 410l ( da se na piku naci za 150 KM) i stc1000 nece te sve izaci 190 KM. plus taj zamrzivac je ekstra poslije kad ne fermentiras za ostavit jagnje na dan dva za raznja, ohladiti kegove,pivu itd... isplati se i najbolja investicija sto se tice fermentacije. RE: Fermentacija na visokim temperaturama - mbed - 15.08.2017 A mozes i jednostavno kuhati stilove ciji kvasci fermentiraju na visim temperaturama, recimo saison neki. RE: Fermentacija na visokim temperaturama - Dardanion - 16.08.2017 Belle Saison za preporuku. Radi do 35. Kod mene išla od 20 do 28 po ovim vrućinama... |