Pomoć oko SMaSH Saisona - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Početnici - pitanja i odgovori (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Thread: Pomoć oko SMaSH Saisona (/showthread.php?tid=3116) Pages:
1
2
|
Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 09.07.2018 Pozdrav svima, nakon odrađene dvije ture iz tzv. pivskih kompleta došlo je vrijeme da iduća tura bude all grain. U Beersmithu sam složio nekakav recept za SMaSH Saison pa vas molim da mi ukažete na pogreške i date mi sugestije. Na raspolaganju imam kvasac French Saison M29 Opis: Suhi kvasac gornjeg vrenja. Stvara karakteristična piva s pikantnim i voćnim notama. Pogodno za izradu Saisons i farmhouse stilova piva do 14% ABV. Flokulacija: srednja. Atenuacija: 85-90% Temperatura fermentacije: 26 - 32°C. hmelj Summit Specifikacije: Tipična uporaba: gorčina Berba: 2016. Alfa kiseline: 16,9% Zemlja podrijetla: SAD Karakteristike: Summit hmelj je na vrhu sorti sa visokim sadržajem alfa kiselina od 15,0% -18,0%. Osim svojih gorkih kvaliteta, ova sorta ima jake aromatične osobine koje uz citrusnu imaju notu mandarine, naranče i grejpa. Stilovi: India Pale Ale, Pale Ale, Stout, American Pale Ale, Amber Lager, American Wheat Slični hmelj: Columbus, Zeus, Warrior, Simcoe Slad PALE ALE BEST – SIMPSONS Opis: Ječmeni slad 4,5-6,5 EBC Značajke: Svijetli bazni slad. Obilježja: Tradicionalni britanski bazni slad. Od vrhunskog britanskog dvorednog ječma. Slad s dobrom enzimskom aktivnošću. Upotreba: Ales; Porters; Lagers; Stouts; IPAs; SMaSH Beers; Belgian-style beers i sve ostale vrste piva. Do 100% mješavine. Hmelj i kvasac imam, slad je podložan promjeni (ako ima potrebe za promjenom). Razmišljao sam o tome da dodam slad VIENNA - WEYERMANN (navodno dobar za punoću pive) Količina sastojaka za 12l (3gal) : hmelj: 3,4g (0,12oz) 60 min. 4,8g (0,17oz) 20 min. 7g (0,25oz) 5 min. slad: Pale ale 3kg (ili 2kg + 1kg vienna) Dakle radim all grain 1.put, ako bude loše bolje da propadne manja količina sastojaka, zato radim samo 12l. [img][/img] RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 10.07.2018 Tko ga šiša, napravit ću ga pa nek bude kakav bude..naručio sam i vienna slad...javim rezultate RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 22.07.2018 Napravio sam ovo sa 2kg pale ale slada i 1kg vienna, u roku 24 sata se stvorio i nestao krausen. Nemam hidrometar, piva je u fermentoru 10. dan, budući da sutra idem na put, zanima me je li bolje da flaširam danas ili za 6 dana...temperatura je oko 26°C (napominjem da koristim kvasac za 26-32°C) RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - zlimfur - 22.07.2018 (22.07.2018, 10:55 )Warm stout Wrote: Napravio sam ovo sa 2kg pale ale slada i 1kg vienna, u roku 24 sata se stvorio i nestao krausen. Nemam hidrometar, piva je u fermentoru 10. dan, budući da sutra idem na put, zanima me je li bolje da flaširam danas ili za 6 dana...temperatura je oko 26°C (napominjem da koristim kvasac za 26-32°C)Bolje kad se vratis Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 30.07.2018 Digao sam poklopac, miris je ok, ali me izgled brine..jel ovo infekcija? https://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=5377295088&photo_id=500929480907 Vjerojatno je RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - danny_boy - 30.07.2018 (30.07.2018, 09:00 )Warm stout Wrote: Digao sam poklopac, miris je ok, ali me izgled brine..jel ovo infekcija? https://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=5377295088&photo_id=500929480907Ja dobijem poruku da album nije sherovan, slike nema... RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 30.07.2018 Evo za 5 min ide slika https://imgur.com/a/9wPPmy2 https://imgur.com/a/5aYEuM5 poslano RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - danny_boy - 30.07.2018 Hmm... ne izgleda obecavajuce iako se slabo vidi pa ne mogu biti siguran. Zna ponekad ostati kora na vrhu bez infekcije. Jedini pravi test je da se proba uzorak. Izguglaj kako izgledaju pivske infekcije pa uporedi... (30.07.2018, 09:05 )Warm stout Wrote: Evo za 5 min ide slika RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 30.07.2018 ok, dakle najbolje mjerilo je okus, ako valja onda mogu flaširati bez obzira na izgled hvala na info RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - zlimfur - 30.07.2018 (30.07.2018, 09:38 )Warm stout Wrote: ok, dakle najbolje mjerilo je okus, ako valja onda mogu flaširati bez obzira na izgledAli opet ne ocekuj puno, mnogo lici na infekciju Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - Warm stout - 31.07.2018 Evo danas sam opet slikao, prilično sam siguran da je infekcija u pitanju..čekam vaš konačni sud prije nego što sve prolijem u odvod, ipak ste iskusniji od mene https://imgur.com/a/L4Ai6GF okus i miris su ok, ništa "kiselo" RE: Pomoć oko SMaSH Saisona - adisrebrenik - 31.07.2018 (31.07.2018, 01:54 )Warm stout Wrote: Evo danas sam opet slikao, prilično sam siguran da je infekcija u pitanju..čekam vaš konačni sud prije nego što sve prolijem u odvod, ipak ste iskusniji od mene https://imgur.com/a/L4Ai6GF flaširaj ako ne smrdi, i ako nije kiselo.i ako nije neka ogromna količina ,,, imo sam sličnu situaciju (manje nego na ovoj slici doduše ove pjene) -i ok je bilo pivo poslije-kvasac sam koristio koji se ne taloži dobro i u konačnici nisam bio siguran da li je do kvasca il je infekcija... |