VolimPivo.ba
KVEIK kvasac - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: OGLASI (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Forum: Prodajem (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=27)
+--- Thread: KVEIK kvasac (/showthread.php?tid=3404)



KVEIK kvasac - ddelic - 09.01.2020

#1 Voss Gjarnes

Orginalni farmhouse blend, nije komercijalni izolat.
Fermentira čisto na temperaturama 23-35C uz suptilne note narančine kore.
Preporučeno je da se radi underpitch, tako da je 5gr više nego dovoljno za ture od 30+ litara.

Cijena za 5gr:
5KM + poštarina


RE: KVEIK kvasac - Dola - 10.01.2020

(09.01.2020, 03:51 )ddelic Wrote: #1 Voss Gjarnes

Orginalni farmhouse blend, nije komercijalni izolat.
Fermentira čisto na temperaturama 23-35C uz suptilne note narančine kore.
Preporučeno je da se radi underpitch, tako da je 5gr više nego dovoljno za ture od 30+ litara.

Cijena za 5gr:
5KM + poštarina

Ja sam na ebay.com za 3 vrste kveika u pakovanjima po 1 gram dao vise od 50 KM. 1 gram susenog kveika je dovoljan za 20 litara piva. Pričaju da - kad jednom kupis - dosta je za cijeli zivot kuhanja.

Imam Voss a da nemam - ovo je super cijena.


RE: KVEIK kvasac - ddelic - 10.01.2020

(10.01.2020, 06:29 )Dola Wrote:
(09.01.2020, 03:51 )ddelic Wrote: #1 Voss Gjarnes

Orginalni farmhouse blend, nije komercijalni izolat.
Fermentira čisto na temperaturama 23-35C uz suptilne note narančine kore.
Preporučeno je da se radi underpitch, tako da je 5gr više nego dovoljno za ture od 30+ litara.

Cijena za 5gr:
5KM + poštarina

Ja sam na ebay.com za 3 vrste kveika u pakovanjima po 1 gram dao vise od 50 KM. 1 gram susenog kveika je dovoljan za 20 litara piva. Pričaju da - kad jednom kupis - dosta je za cijeli zivot kuhanja.

Imam Voss a da nemam - ovo je super cijena.

I ja sam masno platio 2gr, sa poštarinom preko 15e. Naručio u Danskoj.
Pošto sam radio par tura koje nisam suho hmeljio namnožilo mi se kvasca pa ga imam sad viška, zato je cijena niža od džaba Smile


KVEIK kvasac - Mater - 10.01.2020

Kako znas da nije GMO kvasac cijepljen u laboratoriju?

Sent from From Russia with Love


RE: KVEIK kvasac - dandrug - 13.03.2020

Kupio sam od ovog momka ovaj kvasac. Pravio IPA, fermentirao na 31 C, piva ekstra ispala. Popili je 4 dana poslije kuvanja.
Ovaj kveik ce biti buducnost craft pivarstva.