Degustacija domaćeg piva - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Thread: Degustacija domaćeg piva (/showthread.php?tid=3414) Pages:
1
2
|
Degustacija domaćeg piva - Dola - 26.03.2020 Svi koji su zainteresovani da isprobaju nešto od domaćeg piva neka se jave i ostave adresu. Pivo dobijaju za 0 KM a poštarinu će platiti brzoj pošti. Pivo pakujem u plastične flaše po 1 litar. Šaljem 5 različitih piva za degustaciju i recenziju. Brzim poštama u principu nije dozvoljeno da prevoze pivo ali snaći ćemo se. RE: Degustacija domaćeg piva - jculina7 - 01.04.2020 Bravo Dola! U ovoj situaciji smo osuđeni da sami ispijamo svoja piva što i nije neka fora. RE: Degustacija domaćeg piva - Dola - 01.04.2020 Tri dana ima - niko se javio nije. Hehehenehene RE: Degustacija domaćeg piva - sekipivac - 03.04.2020 (01.04.2020, 11:00 )Dola Wrote: Tri dana ima - niko se javio nije. HehehenehenePa evo ja bih htio probati, ali ne znam koliko sam stručan da ti napišem recenziju. Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21 koristeći Tapatalk RE: Degustacija domaćeg piva - Dola - 04.04.2020 Samo pošaljite kontakt adresu na PP. RE: Degustacija domaćeg piva - Dola - 06.04.2020 Otišla prva tura. Ako sam dobro zapamtio i popakovao - Pilsner, NEIPA, Session IPA, Porter i Pšenično. Potrefilo se - sva su piva sa Kveikom. RE: Degustacija domaćeg piva - sekipivac - 06.04.2020 Super, zahvaljujem! Čujemo se nakon ispijanja. RE: Degustacija domaćeg piva - Dola - 22.04.2020 Za sljedeću turu - NEDIPA, Brown Ale, Session IPA, Pšenično, Porter. Degustacija domaćeg piva - Beer Ranger - 27.04.2020 Nas trojica iz '84 Olympics Craft Brewery smo zainteresovani da probamo tvoje uratke. Pošalji nam po jedan uzorak, mi ćemo to zajednički probati i dati komentar. Sent from my iPhone using Tapatalk RE: Degustacija domaćeg piva - Dola - 08.05.2020 Skontao sam da je poštarina za 4 litre piva 6 KM a za 5 litara piva - 9 KM. Jeftinije je poslati 4 litre. Novo u ponudi je Stout na 7.8% alkohola, Chinook IPA na 6.7% alkohola, Belgijsko pšenično sa 6,2%, Citra Pale Ale sa 5,8% i Porter sa Amarillom i korom narandže na 4.8% alkohola. Ko je zainteresovan neka se javi sa adresom i telefonom. RE: Degustacija domaćeg piva - sekipivac - 14.05.2020 (08.05.2020, 05:09 )Dola Wrote: Skontao sam da je poštarina za 4 litre piva 6 KM a za 5 litara piva - 9 KM. Jeftinije je poslati 4 litre. Novo u ponudi je Stout na 7.8% alkohola, Chinook IPA na 6.7% alkohola, Belgijsko pšenično sa 6,2%, Citra Pale Ale sa 5,8% i Porter sa Amarillom i korom narandže na 4.8% alkohola. Ko je zainteresovan neka se javi sa adresom i telefonom. Za litru ovih piva svakako se isplati dati još dodatne 3 markice. Moja tura zaprimljena RE: Degustacija domaćeg piva - Dola - 23.07.2020 Imam uslove da pivo cuvam na hladnom, u ugostiteljskim friziderima... ali nisam. Držim ih na podu u potkrovlju gdje je temperature znala biti i preko 25 stepeni. Zimi je to OK ali ljeto je i visoke temperature su oslabile pivo. Kvasac je nastavio da radi i više nego što treba, dodatno je isušio pivo, pivo je izbgubilo na tijelu. Više je CO2 i alkohola. Hmeljevi su također izgubili na uticaju a kvasac je dobio. U pitanju je Voss Kveik jer sam sa njim najviše kuhao proljetos. Šteta. Sva piva su dobila taj neki posebni šmek - voćkast. |