Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30) +--- Thread: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer (/showthread.php?tid=364) |
Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - pivska mušica - 15.05.2013 evo probah ova dva piva. edelstoff mi je baš legao, vrlo osvježavajuće pivo, klasični, kvalitetni svijetli lager. @ale ale je spominjao da ovo pivo odležava u brezovim bačvama ali ja stvarno nisam primjetio ništa što bi moglo vući na takav okus ili miris. uglavnom, jako dobro pivo a drugi je Anchor Steam Beer koji sam konačno, zahvaljujući @mange_tout uspio probati, a već dugo, dugo planiram da nekako dođem do tog piva. dakle, pivo koje je rađeno sa hibridnim kvascem (Wyeast 2112 ili WLP810). super mi je bilo ovo pivo, stvarno me oduševilo. jako je na malty strani, podsjetilo me poprilično na njemačke marzene. jako dobro pivo i preporučujem da se proba ko bude imao priliku. RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - Shunj - 16.05.2013 Ozednih odove prve slike. Inace slabo pijem svijetle lagere al zadnjih par mjeseci, uz ambere, sam poceo opasno da ih cesljam. Augustiner izgleda strasno dobro. Drago mi je da ti se Steam svidio. RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - yankee fan - 10.06.2013 pozdrav svima, imam srecu da u lokalnoj radnji piva i vina mogu kupiti Anchor pivo koje mi je u frizideru trenutno))) danas sam uzeo po prvi put 2 piva iz Dogfish Head pivare, ali ja ne znam da pisem recenzije kao vi ovde na ovom forumu ))) RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - Shunj - 10.06.2013 nista zemo, samo zadaj, sitnica je to sta si nabavio od dogfish-a? RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - yankee fan - 11.06.2013 pio sam Indian Brown ALe od dogfish head i bio mi je dobar. takodje sam uzeo lagunitas IPA i bio je jako dobar, ( na to pivo me je navukao "sarajevskopivo"), ali sad sam upravo probao Allagesh Tripel i odusevio sam se )))) ali da napisem recenziju- to jos ne znam, ja sam pocetnik u otkrivanju dobrih piva, jer za mene je dugo godina bio Becks zakon, kao i Carlsberg ili Grolsch hehe Rison D'Etre!! cudan, sladunjav, svidja mi se ))):sixpack: RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - sarajevskopivo - 11.06.2013 pa kao i svima nama. Kad pijes novo pivo, otidji na stranicu gdje imas reviews i procitaj par postova o tom pivu. Kad pocnes piti pivo otkrit ces link izmedju onoga sto osjecas dok pijes pivo i onoga sto si procitao o pivu i neke stvari ces sam raspoznavati. Nakon 4-5 takvih testova, vise nece biti potrebe da citas reviews vec ces biti spreman da sam prepoznas glavne karakteristike i da das svoju ocjenu tog piva. Tako je bar kod mene bilo. Probaj dog fish-ov 90 minutes IPA. Odlican je. RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - yankee fan - 11.06.2013 @sarajevsko, da li je previse gorko? onaj tovj Lagunitas IPA je stvarno dobar RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - pivska mušica - 11.06.2013 (11.06.2013, 03:23 )sarajevskopivo Wrote: Probaj dog fish-ov 90 minutes IPA. Odlican je. potpisujem RE: Augustiner Edelstoff i Anchor Steam Beer - yankee fan - 14.06.2013 (11.06.2013, 08:42 )pivska mušica Wrote:(11.06.2013, 03:23 )sarajevskopivo Wrote: Probaj dog fish-ov 90 minutes IPA. Odlican je. Upravo uzeo, veceras uz finale NBA ide degustacija |