VolimPivo.ba
Pozdrav od res pecenog - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Thread: Pozdrav od res pecenog (/showthread.php?tid=390)

Pozdrav od res pecenog - libor - 03.06.2013

Pozdrav iz Prijedora !

Res sam pecen za ovaj hobi , i polako pravim skalameriju za kucno pivo , fali mi vrlo malo stvarcica , no i to ce se iskompletirati ...
Inace sam ribolovac i to varalicar , i izradjujem sam voblere sa kojim pecam , pa ne vidim da necu uspjeti u ovome (hebo me 'caca' , sto me napravi ovakvog , pa sve moram probati)...

Vec danima citam ovaj i druge forume , ali odlucio sam da se registrujem ipak na ovaj forum iz prakticnog razloga (ne da drugi ne valjaju , cak naprotiv) nego zbog mogucnosti nabavke sirovina a da ne idem u drugu drzavu ... Tako da ladno mnogi mogu da ocekuju moje PP i mail-ove cim iskompletiram opremu ...

RE: Pozdrav od res pecenog - mange_tout! - 03.06.2013

dobro došao na forum. želim puno dobrog piva Big Grin

beer

RE: Pozdrav od res pecenog - libor - 03.06.2013

Hvala na dobrodoslici!

Za pocetak da mi uspije prva tura (pa makar i 5l) bicu prezadovoljan ...

RE: Pozdrav od res pecenog - pivska mušica - 03.06.2013

Kolega ribolovac dobro dosao. Ja upravo iz ribe, dvije stuke na rapalu Smile odakle si nisi napisao, mogli bi napraviti saradnju i za pivo i za voblere Smile zivio

RE: Pozdrav od res pecenog - Das Bier - 03.06.2013

pozdrav prijedoru,cuj nije napisao SmileSmileSmile

RE: Pozdrav od res pecenog - zis - 03.06.2013

(03.06.2013, 03:48 )pivska mušica Wrote: Kolega ribolovac dobro dosao. Ja upravo iz ribe, dvije stuke na rapalu Smile odakle si nisi napisao, mogli bi napraviti saradnju i za pivo i za voblere Smile zivio

"Pozdrav iz Prijedora !

Res sam pecen za ovaj hobi , i polako pravim skalameriju za kucno pivo , fali mi vrlo malo stvarcica , no i to ce se iskompletirati ...
Inace sam ribolovac i to varalicar , i izradjujem sam voblere sa kojim pecam , pa ne vidim da necu uspjeti u ovome (hebo me 'caca' , sto me napravi ovakvog , pa sve moram probati)..."

Lijepo covjek napisao, vidi se da citas sa telefona. Cini mi se da moras nabaviti tel. sa vecim ekranom Big Grin

RE: Pozdrav od res pecenog - pivska mušica - 03.06.2013

Joj. Tongue

RE: Pozdrav od res pecenog - zis - 03.06.2013

(03.06.2013, 03:57 )pivska mušica Wrote: Joj. Tongue

Postao sam ko' @ferdo Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

RE: Pozdrav od res pecenog - libor - 03.06.2013

@Musice

naravno da moze , samo ja slabo ganjam stuku , sad sam na pastrmci , a i mladica je izasla iz mrijesta tako da lagano podmazujem teski pribor i varke ...

Jes' da pivo nije "domace" , ali cim napravim prvo napravicu popravni sa fotkom

[Image: dsc0003oo.jpg]

Ajd' evo fotka mojih home made varki ...

[Image: dsc0039sdw.jpg]

RE: Pozdrav od res pecenog - libor - 29.08.2013

Nije me dugo bilo , ali to ne znaci da sam odustao ...
Jbg godisnji odmor , i neke druge obaveze tipa pravio sam varke za zimu i mladicu ...

No dobro juce sam napravio burence za fermentaciju , i komoru za sladovinu od onog kamp frizidera , i bio kod komse koji se bakce sa rosfrajem da mi napravi chiller (samo moram sacekati da se on vrati sa mora)...Sad trenutno kopam po ebay-u da nadjem hydrometar i termometar pa sam naletio na ovo

http://www.ebay.com/itm/Hydrometer-Thermometer-Homebrew-Set-Beer-Cider-Wine-Triple-Scale-Dual-Temp-/271164444646?pt=UK_Home_Garden_Food_SM&hash=item3f22a90fe6

Vrijedi li ovo uzeti ?

Pored ovoga ostaje mi jos da kupim neku serpu (a opuco' sam na Metalac emajliranu od 18l , jbg finansije ne dozvoljavaju neki luksuz) i vrenjaca ...

Valjda je to od opreme dovoljno za neki pocetak ...

A za Pivsku musicu sam pripremio mito i korupciju za prvo kuvanje (mislim da cu mu se krvi napiti dok ne napravim prvo pivo)SmileSmileSmile

[Image: qbc8.jpg]

Uploaded with ImageShack.us

[Image: lgze.jpg]

Uploaded with ImageShack.us