Karakteristike slada iz N.Gradiške - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Slad i ostale fermentabilne sirovine (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=11) +--- Thread: Karakteristike slada iz N.Gradiške (/showthread.php?tid=422) |
Karakteristike slada iz N.Gradiške - branko20 - 23.06.2013 CERTIFIKAT O KVALITETI SLADA Prateći niz pitanja o sladu iz N.Gradiške prilažem prijepis sa svim parametrima iz traženog certifikata za kupljenih 50 kg slada (250 KN sa pdv.). Sadržaj vlage-4,5% , sadržaj ekstrakta-81,8% , konačni stupanj prevrelosti- 81% , sadržaj proteina-10,8% , Kolbah-ov broj-40,6% , sadržaj topivih proteina-4,38% , šećerenje - max15 min , boja EBC units – 3,7, friabilitet 86,8% , Ph-5,98 , FAN-150g/L, WUG-1,8% , PUG- 4,5% , viskozitet 1,52 mPas , Hartov broj 37,2.Neki od osnovnih podataka će koristiti početnicima a Vi napredni koristite po izboru. RE: Karakteristike slada iz N.Gradiške - pivska mušica - 23.06.2013 super, ovakvi podaci mggu biti od velike koristi. hvala! |