VolimPivo.ba
Karakteristike slada iz N.Gradiške - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Slad i ostale fermentabilne sirovine (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Thread: Karakteristike slada iz N.Gradiške (/showthread.php?tid=422)



Karakteristike slada iz N.Gradiške - branko20 - 23.06.2013

CERTIFIKAT O KVALITETI SLADA

Prateći niz pitanja o sladu iz N.Gradiške prilažem prijepis sa svim parametrima iz traženog certifikata za kupljenih 50 kg slada (250 KN sa pdv.).
Sadržaj vlage-4,5% , sadržaj ekstrakta-81,8% , konačni stupanj prevrelosti- 81% ,
sadržaj proteina-10,8% , Kolbah-ov broj-40,6% , sadržaj topivih proteina-4,38% ,
šećerenje - max15 min , boja EBC units – 3,7, friabilitet 86,8% , Ph-5,98 , FAN-150g/L,
WUG-1,8% , PUG- 4,5% , viskozitet 1,52 mPas , Hartov broj 37,2.Neki od osnovnih podataka će koristiti početnicima a Vi napredni koristite po izboru.


RE: Karakteristike slada iz N.Gradiške - pivska mušica - 23.06.2013

super, ovakvi podaci mggu biti od velike koristi. hvala! Zivjeli