VolimPivo.ba
Flying Dog - Snake Dog IPA - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Recenzije komercijalnih piva (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=30)
+--- Thread: Flying Dog - Snake Dog IPA (/showthread.php?tid=458)

Pages: 1 2

Flying Dog - Snake Dog IPA - pivska mušica - 30.07.2013

Probao sam Flying Doga.

Pivo je odlično. Etiketa fantastična.

Koristili su sorte hmeljeva Columbus i Warrior, obje sorte sa visokim procentom alfa kiselina. Ovaj IPA nije ekstremno aromatičan kao neki drugi, ali opet ima ono nešto. Prilično je suh, tijelo je srednje. Izbija nešto citrusa, ali ne previše. Više dominira onaj 'dank' šmek.

Super pivo i super nova flaša u mojoj kolekciji!

credits to @yankee fan

Zivjeli

[Image: veXx23s.jpg]

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - yankee fan - 31.07.2013

drago mi je da ti se svidja...zaista je tesko odluciti sta drzati u frizideru kao stalno pivo jer izbor je velik.
probao sam Brooklyn Pale Ale , uskoro pisem neku svoju recenziju )))

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - Svarrogh - 31.07.2013

Od kako sam napravio svoj zadnji IPA skuzio sam da mi se bas svidja dank. Moj ipa nije puno dank, nekih 30%! Iduci bi radio nekih 70% dank i piney. Tipa 35% columbus, 35% simcoe i 15% citra + 15% amarillo. Ili 30% Centennial.

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - gajba - 11.03.2014

Probah ovaj snake dog, dobar.

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - ale ale - 11.03.2014

meni nije na top 5 listi, suh,pa gorcina malo nadjacava sve ostalo...
Brooklyn meni bolji,klasicniji...

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - pivska mušica - 11.03.2014

ale ale koji brooklyn? mislis brooklyn east india pale ale?

[Image: F4zFkST.jpg]

tacno taj... Ovdje kod mene ta dva i torpedo od Amerikanaca se mogu naci u gradu... Skoti i Englezi,tu sam "verziraniji"😀

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - pivska mušica - 11.03.2014

da, ali ovaj brooklyn EIPA je engleski IPA sa EKG hmeljom čini mi se i okusom se ne može porediti sa američkim IPA pivima. sa takvim sortama, koliko god da nabacaš, ostaje suptilno nekako, ne može te 'ošamariti' kao simcoe, amarillo i slični američki hmeljevi Smile

zanimljivo,meni jedan od najboljih IPA bio je Kernel-ov , sa centennialom,chinookom i cascadom, znaci obrnuto, Englez sa americkim flerom...

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - Svarrogh - 12.03.2014

Kernel pravi jebena piva. Pio sam IPA sa Chinook, Ella, Riwaka, Athanum i Motueka. Brutalno dobro Big Grin

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - ale ale - 12.03.2014

(12.03.2014, 12:27 )Svarrogh Wrote: Kernel pravi jebena piva. Pio sam IPA sa Chinook, Ella, Riwaka, Athanum i Motueka. Brutalno dobro Big Grin

To je izgleda sad taj super trend da se radi isto pivo sa razlicitim hmeljevima.
Nedavno sam uzeo od Brew Doga pakovanje od 4, isti recept, samo svaka od flasa sa razlicitim hmeljem, bas super beer-chugger

RE: Flying Dog - Snake Dog IPA - Svarrogh - 12.03.2014

Meni je sasvim ok koncept pivovare. Svaki put rade nesto novo. Sa losijom opremom ne moraju misliti da li ce svaka tura biti jednaka a takodje se ne moraju vezati ugovorom oko odredjenih sorti hmelja.