Kako prepoznati infekciju? - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Procesi (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=8) +---- Forum: Infekcije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=31) +---- Thread: Kako prepoznati infekciju? (/showthread.php?tid=500) |
Kako prepoznati infekciju? - Sile - 27.09.2013 Zanima me kako prepoznati infekciju? Danas sam flaširao dry stout nakon 21 dan. Kvasac je S-04, a na površini je izgledalo paučinasto kao da su se kvasci nataložili na vrh i stvorili neku kao blagu paučinu,a miris u bačvi je bio kombinacija alkohola ili piva. Kako je to dry stout osjetilo se na prženo/dimljeno pivo pri kušanju uzorka. Kako bilo, pivo sam karbonizirao i flaširao. Inače, pri nekim kvascima znalo mi se događati nešto da podsjeća na infekciju, međutim, nikada nije nešto pivu bilo dapače uvijek su ispala fenomenalno. S-05 mi nikada nije ostavljao ništa na površini, ostali kvasci nešto jesu. Da li je takav znak nužno infekcija ili je false pozitivan kako ameri kažu? RE: Kako prepoznati infekciju? - pivska mušica - 04.10.2013 na tamnim pivima se puno bolje vide te naslage, pa je to možda samo kvasac, odnosno ostaci kvasca. inače, infekcija ima i neki 'period inkubacije', odnosno period koji je potreban da se te bakterije zapravo razviju i pokažu znakove infekcije. kad pivo počne smrditi, to znači da se inficiralo pet do sedam dana ranije. znači bakterije su već u pivu, ali treba im neko vrijeme da se razviju i da počnu davati taj svoj vonj i ostale karakteristike. tako da teoretski ti možeš flaširati pivo koje izgleda i miriše sasvim ok, ali se poslije u flašama bakterije počnu razvijati i pokvari se u flašama. tu situaciju je imao danny boy sa svojim nekim pivima i zis sa njegovim altom čini mi se.... kako prepoznati infekciju čini mi se da je pisano na nekoliko tema, pa koristi pretragu... RE: Kako prepoznati infekciju? - danny_boy - 05.10.2013 Lako je prepoznati jednostavno pivo smrdi, okus mu je kao kod sirceta, a kad otvoris bocu sav sadrzaj automatski izjuri van... Na pocetku sam imao dosta problema sa tim, ali sada vise ne. RE: Kako prepoznati infekciju? - zis - 06.10.2013 Kod mene se infekcija nista nije osjetila prvi mjesec u boci, tek poslije je pocelo lagano da se osjeti kiselost i kroz 10-15 dana je vec svo pivo bilo kiselo i pravi gejzir kad otvoris flasu. RE: Kako prepoznati infekciju? - Sile - 09.10.2013 15 dan od flaširanja boce su sasvim ok i pivo je također sve bolje, baš kako treba biti. karbonizacija nije prejaka i nema kiselosti zasad. dakle jedna od te dvije stvari jest što kaže pivska - kvasac ili su bakterije tu da naprave kaos koji će se vidjeti tamo kasnije. sve u svemu, ne vrijedi mi sve popiti na brzinu jer onda nema škole. RE: Kako prepoznati infekciju? - pivska mušica - 09.10.2013 ako nakon 15 dana nemaš ništa, nikakvog kiselog ili čudnog okusa, onda je sve ok, sigurno. RE: Kako prepoznati infekciju? - ale ale - 18.12.2013 Moze li se infekcija namirisati vec nakon 3-4 dana fermentacije? Jutros sam imao osjecaj da se fermentacijska komora osjetila kao na pokvareno jaje - slab je to miris bio, brzo je nestao... RE: Kako prepoznati infekciju? - pivska mušica - 18.12.2013 Koji kvasac? Neki kvasci proizvode dosta sumpora u prvim danima fermentacije i to ti je potpuno normalno i potpuno ce nestati poslije. Je li colonia u pitanju? Ako jest i ako nesto nize fermentiras to sto smrdi na pokvarena jaja je sumpor.... RE: Kako prepoznati infekciju? - ale ale - 18.12.2013 Jeste Colonia, na 15° je drzim... RE: Kako prepoznati infekciju? - pivska mušica - 18.12.2013 To ti je sve ok onda. Nista ne brini. RE: Kako prepoznati infekciju? - ale ale - 18.12.2013 uh, dobro je... Re: Kako prepoznati infekciju? - Pivdzija - 17.02.2014 Jel moguće da smo opet usrali motku? Probali smo malo ne osjeti se kiselost. Nema ni onog kiselog mirisa i koji je bio prisutan prilikom prošle infekcije. Obradujte nas. Sent from my GT-S7560 using Tapatalk |