Miskova oprema za pivo - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: Miskova oprema za pivo (/showthread.php?tid=503) |
Miskova oprema za pivo - Misko - 01.10.2013 Evo jos malo opreme :wink: Ukomljivac i ocedjivac Lonac za kuvanje Hladjenje: Merenje: Vrenje: Pribor za uzivanje: RE: Miskova oprema za pivo - pivska mušica - 01.10.2013 svaka čast - prva slika je ukomljavanje? prvi put vidim kako to izgleda kroz providnu posudu. kakav ti je ovo termometar i kakvu sondu koristiš? molio bih te samo da smanjiš slike na prihvatljivu veličinu da nam ne izbacuje stranicu foruma na desno recimo 700px po dužoj strani. hvala! RE: Miskova oprema za pivo - Misko - 01.10.2013 Termometar je rucni rad mog druga. Sonda je bakarna cevcica u koju je zatopljen epoxijem kty10 senzor. Ako treba shema potrudicu se da je nabavim i postavim ovde. Ubuduce cu paziti na slike Ako nije problem slike ce smanjiti drugar kasnije. Ja sam za to laik. On je zaduzen za tehniku. RE: Miskova oprema za pivo - pivska mušica - 01.10.2013 Moze, samo da ne ostane ovako molim te shemu za termometar, ako imas stavi na DIY tutoriale! RE: Miskova oprema za pivo - Pivdzija - 01.10.2013 koliko dugo posuda za ukomljavanje drži temperaturu? vidim da je niste ničim obložili... RE: Miskova oprema za pivo - Das Bier - 01.10.2013 dali radis otvorenu fermentaciju ili zatvorenu?ako je zatvorena dali dobro dihta? vidio sam da imaju u konzumu i prilicno su jeftine pa nije losa opcija,ali ako dobro dihta. RE: Miskova oprema za pivo - zis - 01.10.2013 (01.10.2013, 04:19 )newbeer Wrote: dali radis otvorenu fermentaciju ili zatvorenu?ako je zatvorena dali dobro dihta? Ja sam u onakvoj kanti fermentirao IPA, ne dihtuje nikako pa opet nista nije smetalo da pivo bude dobro. RE: Miskova oprema za pivo - pivska mušica - 01.10.2013 nema veze dihta li ili ne, samo je bitno da je pivo čitavom površinom odozgo pokriveno poklopcem. ja fermentiram bez airlocka već jako dugo, samo ne zategnem do kraja poklopac. CO2 izlazi kroz rubove poklopca. s obzirom da mi brzo flaširamo, nakon 20-ak dana, onda to i nije neki problem. cijelo vrijeme imaš deku CO2 na pivu. međutim za neka duga odležavanja u sekundarnom od 6 mjeseci ili godinu dana, trebalo bi OBAVEZNO biti potpuno zatvoreno. RE: Miskova oprema za pivo - Misko - 01.10.2013 Krenem sa 69C i za sat padne na 65 -64C. Ranije sam oblagao sa cebetom [dekom].Sada je grejalo sunce . Fermentacija je otvorena.Poklopac nedihtuje. Ove posude su kostale manje od 5 evra po komau. Pivo se nekvari za sada sam zadovoljan. RE: Miskova oprema za pivo - Das Bier - 01.10.2013 a kako cu gledati baloncice na airlocku |