Jack Daniels Barbicue sos - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: GASTRONOMIJA (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Kulinarstvo (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: Jack Daniels Barbicue sos (/showthread.php?tid=537) |
Jack Daniels Barbicue sos - pivska mušica - 18.10.2013 evo da malo oživimo ovaj forum - Pola glavice bijelog luka ispasirano - Pola glavice crvenog luka - 40-50 g putera - 200-220 grama blagog kečapa (birajte dobar kečap, na primjer Heinz) - 1 kašika senfa - 3 kašike melase ili drugog nerafiniranog šećera (npr demerara ili turbinado) - 1 kašika slatke paprike - 1 kašika čilija u prahu - 1 kašika timjana - pola kašike soli - pola kašike bibera - 2-3 suhe šljive što sitnije isjeckane - cayene po želji i mogućnostima (više od dvije kašike hemeroidi zagarantovani ) - 2 kašike worcestershira (može i malo više ako volite tamniji sos) - 1 dcl jabukovog sirćeta - 0,6 dcl vode - 0,6 dcl Jack Danielsa + 0,2 dcl procedura: na puteru dinstati oba luka dok ne omekšaju. dodati kečap pa kuhati 5 minuta na laganoj vatri, nakon toga dodavati sve ostale sastojke redosljedom kojim je napisano. sve kuhati 30 minuta na laganoj vatri da se reducira sos. nakon toga skloniti s vatre i ohladiti ispod 70°C, pa onih 0,2 dcl džeka s kraja recepta. dobro promiješati i sipati u flaše ili tegle ili šta već imate. moram vam reći da je sos stvarno odličan i isplati se probati ovo napraviti. najbolji je nakon par dana. donosim jednu teglu na druženje 26.10. da probate... RE: Jack Daniels Barbicue sos - Svarrogh - 18.10.2013 Jesi ga probao? Kad sam bio u friday's-u citav menu je bio sa jack daniels al nekako nisam imao muda probati jer sam mislio da je lose i slatko RE: Jack Daniels Barbicue sos - pivska mušica - 18.10.2013 pa jesam naravno meni se jako sviđa. jest sladak naravno, ali je u isto vrijeme i kisel i ljut što balansira tu slatkoću. mislim klasični barbecue sos, samo što ima džeka |