VolimPivo.ba
Kvasac za Belgian Pale Ale - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Thread: Kvasac za Belgian Pale Ale (/showthread.php?tid=636)



Kvasac za Belgian Pale Ale - AleksandarV - 05.01.2014

Koji kvasac od ova dva bi bio bolji za BPA, Wyeast 1214 ili Wyeast 3522 Ardennes?
3522 mi se sviđa radi izbalansiranosti i bolje flokulacije.
Pa da isprobam svoj recept sa pravim belgijskim kvascem umjesto T-58.

Hvala

Sent from my Z10 using Tapatalk 2


RE: Kvasac za Belgian Pale Ale - zis - 05.01.2014

(05.01.2014, 11:57 )AleksandarV Wrote: Koji kvasac od ova dva bi bio bolji za BPA, Wyeast 1214 ili Wyeast 3522 Ardennes?
3522 mi se sviđa radi izbalansiranosti i bolje flokulacije.
Pa da isprobam svoj recept sa pravim belgijskim kvascem umjesto T-58.

Hvala

Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Kuhao sam sa 3522, ako hoces mogu ti poslati jednu epruveticu pa sebi nastepuj ili pitaj musicu mozda ima jos kod njega. Nije bio los ni Maitre Brasseur od http://www.brauwerkstatt.com/ samo
trebas fermentirati preko 22 °C. Zivjeli


RE: Kvasac za Belgian Pale Ale - pivska mušica - 05.01.2014

ako mene pitaš definitivno ardennes, ako ćeš raditi klasični BPA


Re: Kvasac za Belgian Pale Ale - AleksandarV - 05.01.2014

Onda Ardennes. Zis hvala, ali ću naručiti kesicu sa aktivatorom. Kod mene je svakako temperatura 22 stepena u stanu. Pa temperatura nije problem.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2


RE: Kvasac za Belgian Pale Ale - zis - 05.01.2014

(05.01.2014, 03:34 )AleksandarV Wrote: Onda Ardennes. Zis hvala, ali ću naručiti kesicu sa aktivatorom. Kod mene je svakako temperatura 22 stepena u stanu. Pa temperatura nije problem.

Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Kako hoces, nema na cemu. Zivjeli