VolimPivo.ba
peceni jecam - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Slad i ostale fermentabilne sirovine (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=11)
+--- Thread: peceni jecam (/showthread.php?tid=684)



peceni jecam - Ludi Konj - 02.02.2014

Pozdrav!

Zanima me da li je moguce napraviti Roasted Barley kod kuce?

Hvala!


RE: peceni jecam - pivska muĊĦica - 02.02.2014

Skoro pa teoretski nemoguce da dobijes onu boju od cca 1000 EBC a da ga ne pretvoris u ugalj. U sladarama se on pece pod kontrolom kako temperature tako i vlaznosti. Ali moguce ga je malo zapeci da dobijes malo finog zaprzenog okusa. Ja sam pekao i bio sam zadovoljan, mada su rezultati sa pravim neuporedivi. Jedino ocekuj dim (jako puno dima) i moguce je da ti neko od komsija pozove vatrogasce Smile