VolimPivo.ba
Mađarska - III homebrewers competition 2014 - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: O FORUMU (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Generalne diskusije (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Thread: Mađarska - III homebrewers competition 2014 (/showthread.php?tid=762)

Mađarska - III homebrewers competition 2014 - pivska mušica - 17.03.2014

Sinoć se vratismo iz budimpešte. Od članova s foruma u autu su bili @danny_boy i @Bosanski špijun koje pozdravljam i zahvaljujem na druženju i vožnji i odličnom društvu. Zivjeli

Došli smo tamo ostavili piva i otišli da istražujemo pubove po budimpešti. Suđenje je počelo iduće jutro u 8 sati i trajalo skoro do 6 popodne, kada je bilo proglašenje rezultata. Bila je stvarno velika gužva i nekako nije bilo šanse za interakciju sa drugim pivarima niti je bilo domaćeg piva za probu i razmjenu (osim sa kolegama iz HR). Na licu mjesta su se točila mađarska craft piva. Mi smo se pojavili tek kasno popodne, oko 16h.

Proglašenje je bilo na mađarskom i ništa nisam razumio samo sam čuo kad su mi prozvali ime i ispostavilo se da sam osvojio zlato u kategoriji IPA. Smile čini mi se da je u toj kategorji bilo oko 60 piva prijavljeno. Osim toga kolega @danny_boy je bio 12. u kategorji witbier, a ja sam sa svojim witbierom bio osmi čini mi se. Grodziskie mi je bilo pri dnu liste, a tako sam otprilike i očekivao. mada su mađari najbolje odradili tu kategoriju a ja sam očekivao da će poljaci.

U kategorji witbier zlato je osvojio @Primarius sa foruma pivarstvo.info i ovim putem mu od srca čestitam. Također čestitam i ostalim kolegama iz HR koji su postigli dobre rezultate i veliki pozdrav svima s kojima smo se družili, ali i pobjednicima u ostalim kategorijama. beer

[Image: psOpHfn.jpg]

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - antares - 17.03.2014

(17.03.2014, 10:24 )pivska mušica Wrote: Sinoć se vratismo iz budimpešte. Od članova s foruma u autu su bili @danny_boy i @Bosanski špijun koje pozdravljam i zahvaljujem na druženju i vožnji i odličnom društvu. Zivjeli

Došli smo tamo ostavili piva i otišli da istražujemo pubove po budimpešti. Suđenje je počelo iduće jutro u 8 sati i trajalo skoro do 6 popodne, kada je bilo proglašenje rezultata. Bila je stvarno velika gužva i nekako nije bilo šanse za interakciju sa drugim pivarima niti je bilo domaćeg piva za probu i razmjenu (osim sa kolegama iz HR). Na licu mjesta su se točila mađarska craft piva. Mi smo se pojavili tek kasno popodne, oko 16h.

Proglašenje je bilo na mađarskom i ništa nisam razumio samo sam čuo kad su mi prozvali ime i ispostavilo se da sam osvojio zlato u kategoriji IPA. Smile čini mi se da je u toj kategorji bilo oko 60 piva prijavljeno. Osim toga kolega @danny_boy je bio 12. u kategorji witbier, a ja sam sa svojim witbierom bio osmi čini mi se. Grodziskie mi je bilo pri dnu liste, a tako sam otprilike i očekivao. mada su mađari najbolje odradili tu kategoriju a ja sam očekivao da će poljaci.

U kategorji witbier zlato je osvojio @Primarius sa foruma pivarstvo.info i ovim putem mu od srca čestitam. Također čestitam i ostalim kolegama iz HR koji su postigli dobre rezultate i veliki pozdrav svima s kojima smo se družili, ali i pobjednicima u ostalim kategorijama. beer

[Image: psOpHfn.jpg]

Čestitke za zlato!!! beer

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - djulba - 17.03.2014

Čestitam na medalji.
baš me zanima kako si došao na ideju da daš ime pivu hoppa cuppa Big GrinBig Grin

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - ale ale - 17.03.2014

Imal' recept za to pobjednicko pivo?

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - mange_tout! - 17.03.2014

čestitam mušice. veoma mi je drago zbog tebe Big Grin zaslužio si najsjaniju medalju Zivjeli

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - Das Bier - 17.03.2014

cestitke i od mene,svaka cast majstore beer

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - rafter - 17.03.2014

[Image: 0012.gif]

malo je riječi...

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - pivska mušica - 17.03.2014

hvala svima na čestitkama. recept je onaj moj bloody hop double IPA blendan sa 40% nove sladovine sa OG 1.030 da bi sveo alkohol i gorčinu u IPA kategoriju. jedino sam odoka suho hmeljio iz dva puta i siguran sam da sam ubacio puno više hmelja nego što sam planirao po receptu Smile aroma mu je stvarno jaka. dakle columbus i simcoe hmeljevi, US-05 kvasac, brewfermov pils 88%, castle malting biscuit 4,5% i weyermann carahell 4,5%, te 3% dekstroze u lonac. ukomljavano na 66°C. suho hmeljeno iz dva puta i to prvih 80% hmelja 12 dana, a preostalih 20% zadnja 4 dana. treba samo preračunati recept to ću ovih dana pa postavim kako bi išlo bez blenda nego direktno da se radi IPA...

voda:

Ca 107, Mg 17, Na 0, Cl 32, SO4 296, HCO3 60. pH vrijednost 5,4 uz 2 ml mliječne kiseline. odnos Cl/SO4: 0,10.

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - jakovc - 17.03.2014

cestitke i od mene, valjda će biti na Ruistu za probati

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - pivska mušica - 17.03.2014

pa bit ce ovoga velikog piva od kojeg je nastao taj IPA, a to je znači duplo kao ovo sa aromom i alkoholom Smile samo ne znam koliko cu donijeti jer je stvarno navala a nema ga puno. ali vjerujem da ce svi moci probati.

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - PriMarius - 01.04.2014

(17.03.2014, 10:24 )pivska mušica Wrote: U kategorji witbier zlato je osvojio @Primarius sa foruma pivarstvo.info i ovim putem mu od srca čestitam... beer

Ovim se putem najsrdačnije zahvaljujem na čestitkama i vraćam istom mjerom kolegi 'zlataru' Big Grin

Eto, prštim od sreće

[Image: YCe18uQ.jpg]

Ajd Živili!!!...

RE: Mađarska - III homebrewers competition 2014 - Pivdzija - 01.04.2014

čestitkejšn i primarijusu