VolimPivo.ba
Tocilica - Printable Version

+- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum)
+-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Thread: Tocilica (/showthread.php?tid=781)

Pages: 1 2

Tocilica - stera - 25.03.2014

Kupih glavu za tocilicu sa slavinom. Rasklopio sam je da zamenim creva i da je oribam.
Unutar glave nasao sam nesto kao plasticni ventil. Do ventila ide jedan precnik creva 10mm a od ventila crevo je samo 5mm spoljni precnik, unutrasnji 3mm??
Cemy sluzi taj ventil?
Mislim da je bio za tocenje crnog piva McEWAN'S pa je to neki sistem za crno pivo?
Da li i da izbacim taj ventilcic i povecam precnik creva??
Moguce je da je bio sistem bez boce - sa pumpom za pivo??
Sta da radim?

RE: Tocilica - mange_tout! - 25.03.2014

možeš li uslikati, pa staviti da vidimo kako izgleda. možda bi na osnovu toga mogli nešto zaključiti Big Grin

RE: Tocilica - pivska mušica - 25.03.2014

Najvjerovatnije sistem za ubrizgavanje nitrogena jer mcewans ima piva sa nitrogenom.

RE: Tocilica - p.Ivo - 26.03.2014

moguce je da je nitrogen ali moguce i nesto druga , hajde uslikaj pa da vidimo . Jel imas mali regulator sa strane pipe ?

RE: Tocilica - stera - 26.03.2014

Cim napunim baterije.
Nema klasicnog ventila, ima neki imbus sraf ,mozda regulise protok??
Slikacu.
Sad trazim i John Guest konektore, hocu da stavim sira creva a konektor na slavini je samo 3mm , OD je 5mm.

uslikah je.
mozda je nepovratni ventil?

Jos jedno pitanje.
Gde da nadjem ove John Guest konektore pa pivo?
Gde se jos koriste?

[Image: pi011604s.jpg]

RE: Tocilica - Svarrogh - 26.03.2014

Meni ovo lici na hand pump iliti beer engine!

RE: Tocilica - p.Ivo - 26.03.2014

Ja moram priznati da nisam vidio nista slicno , @svarrogh mogce je da je beer pump ali onda nedostaje poluga i jos dijelova , trazi po googlu bilo sta slicno Big Grin

p.s. Ovo je moj 100 post jubilarni i castim @pivsku musicu i @mange tout sa pivo zivjeli !

RE: Tocilica - mange_tout! - 26.03.2014

(26.03.2014, 11:04 )p.Ivo Wrote: Ja moram priznati da nisam vidio nista slicno , @svarrogh mogce je da je beer pump ali onda nedostaje poluga i jos dijelova , trazi po googlu bilo sta slicno Big Grin

p.s. Ovo je moj 100 post jubilarni i castim @pivsku musicu i @mange tout sa pivo zivjeli !

super ti je post hahaha jedva čekam taj orval. može?

nisam ni ja nikada vidio ovakvu pipu. može li se iskoristiti?

Otvorio sam ga. Unutra je konusni cep, kojim moze da se steluje kolicina piva koja protice.
Valjda kao na onim pipama koje imaju sa strane za stelovanje.

RE: Tocilica - rafter - 03.04.2014

Od zeta sam dobio na korištenje točilicu, ima u sebi rashladni uređaj i samo jednu dovodnu cijev. Pošto i nisam baš toliko upućen, interesuje me može li se koristiti za točenje iz kegova i kako?
Nemam CO2 bocu, jer mi je loša slika pa sam ovu prvu sliku "posudio" sa neta

holland kuhlmobel fbk1

[Image: tyyld0mkr82tf6i3lui.jpg]

[Image: cs8ge17vsxv5zfqxz0d3.jpg]

[Image: cjnngfcs0jo4g27kk2w.jpg]

[Image: wef99f1em4smktozvsqp.jpg]

RE: Tocilica - mange_tout! - 03.04.2014

potreban ti je co2 kako bi karbonizirao pivo u kegu. takođe co2 daje potreban pritisak pivu da izađe iz kega.