Proizvodi od otpadnog slada i piva - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: GASTRONOMIJA (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=22) +--- Forum: Kulinarstvo (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=23) +--- Thread: Proizvodi od otpadnog slada i piva (/showthread.php?tid=876) |
Proizvodi od otpadnog slada i piva - ale ale - 11.05.2014 Evo par slikica, iskoristen otpadni slad i domace pivo. Hljeb, quiche i pivski krekeri, tri vrste sa bosiokom, susenim lukom i susamom. Stvarno sve odlicno, davimo se [CLINKING BEER MUGS]. I moj ESB... RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - pivska mušica - 11.05.2014 ale ale, ima li kakvih reepata. sve izgleda odlično! RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - mange_tout! - 11.05.2014 super izgleda. svaka čast. RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - ale ale - 12.05.2014 To je radila ljepsa polovina. Zamolicu je da zapise, pa cu postaviti... RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - Goggy - 26.08.2014 @ale ale ima li tog recepta? RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - ale ale - 07.09.2014 Hljeb: 2/3 slada i 1/3 brasna, dodati germu, so i 2-3 sake predhodno u tavi bez ulja kratko proprzenih sjemenki od tikve, suncokreta, pinjole, ono sto imate u kuci i zamjesiti mlakom vodom i pokriti da nadođe, zatim jos jednom zamjesiti i staviti u tepsiju u kojoj je postavljen backpspier ( papir za pecenje) (lakse je poslije izvaditi hljeb - naravno ne mora, moze se i tepsija namazati uljem). odozgo uljem namazati da bude meksa kora i peci dok kora ne zarudi (zavisi od kolicine sastojaka i vrste sporeta koliko dugo se pece-to provjerite na internetu za bilo koju vrstu hljeba, vruc stavi u najlon kesu da kora omeksa. RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - Goggy - 09.09.2014 Thx. Našao sam i ja nekih, sad nakon kuhanja Dubbela ide hljeb, krekeri, Pizza, krofne. Probaću i ovaj recept i idu sve slike Re: Proizvodi od otpadnog slada i piva - Goggy - 12.09.2014 Voilla' :-) Gelender Pâtisserie - 200 g spent grain od pilsnera (ostalo od startera :-) -400 g običnog brašna (50- 100 osvojiš sa strane ih dodaješ posloje) - 25 g smeđeg šećera pomiješati sa 0.75 tople vode i jedan paketić suhog kvasca. - dvije supene kašike maslinovog ulja - kašikica čajna soli - šaka sjemenki bundeve, ili šta ti je pod rukom - zamijesiti u mikseru pa rukom dok dobiješ formu tijesta za hljeb. Ostaci sat, dok ne naraste duplo. Premijesiš ih opet sat da naraste duplo. Ponovo umijesiš u štrucu ili u loptice pa u kalup. 20 min na 220 20 min na 190 Može se posuti susamom i premazati puterom zadnjih 15 tak minuta pečenja. Bon apetit! :-D[attachment=655][attachment=656][IMG][attachment=657][attachment=658][/IMG][attachment=660] RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - PejaPivopija - 04.11.2019 Da li ste znali da se u Australiji jedan od najcjenjenijih začina "VEGEMITE" proizvodi od taloga kvasca i proteina tj. od otpadaka koji fermentoru ostaju nakon fermentacije. Proizvod je bogat B vitaminima (B1,B2,B3 i B folate). Vegemite koriste uz roštilj i druge raznovrsne recepte. Probao sam, užasan je, ne znam zašto ga obožavaju. Navodno je duboko ukorijenjen u genima Australaca. Takođe, ovaj proizvod obožavaju vegetarijanci. https://vegemite.com.au U prilogu je slika proizvoda. RE: Proizvodi od otpadnog slada i piva - zlimfur - 06.11.2019 meni je nekoliko ljudi trazilo ostatke kvasca nakon fermentacije kao sredstvo za dizanje imuniteta izmedju dvije hemoterapije.. Proizvodi od otpadnog slada i piva - spageti - 06.11.2019 Koristio sam ječmeni slad što ostane od ukomljavanja. Napravim tijesto za pizzu i stavim cca 25% slada od ukupne količine tijesta. Bude baš fino. Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk |