WB 06 ili Brewferm blanche ? - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: WB 06 ili Brewferm blanche ? (/showthread.php?tid=961) |
WB 06 ili Brewferm blanche ? - MaliVido - 26.07.2014 Znam da su za pšenično pivo bolji tekući kvasci,ali evo ako sam primoran na suhi kvasac iz vrećice kojega od ova dva preferirate i imate li kakvih iskustava? Uzmimo u obzir i tople ljetne dane misleći na fermentacijski proces... RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - pivska mušica - 26.07.2014 nisam koritsio ovaj brewfermov blanche, ali koliko sam čitao po netu, bolji je od WB-06, daje više fenola i estera, ali ti je taj blanche više namijenjen za belgijski witbier nego za hefeweizen, mada bi ga ja hladno koristio i za hefeweizen radije nego wb06 RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - branko20 - 05.05.2015 Do sada sam pšenična piva radio sa kvascem 3068 na temperaturi 23-24daje dobru "bananu".Pokuša bi sa suhim kvascem bavarian wheat M20,ima li neko iskustvo sa tim kvascem.Na kojoj temperaturi daje "bananu",koliko dugo ga držati na fermentaciji (3068 sam držao 12 dana),razlikuje li se pivo bitno od onog sa 3068? Hvala u napred ma informaciji. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - pivska mušica - 05.05.2015 To je ovaj mangroves? Ja nisam radio ali sam baš pričao s @tinl neki dan i on veli da mu je stao na 1.020 i neće dalje. Ne znam, taj mangroves izgleda ima problematične kvasce. 3068 je fantastičan kvasac za weizene. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - branko20 - 05.05.2015 Da tako je ispalo Tinu,čuo sam sa njim,sa 3068 sam radio podosta tura,problem kod tog kvasca je što zna doći mrtav( iako nije išao poštom to se desilo meni i Tinu).Poslje drugog ili trećeg ispiranja se uljeni,treba mu počesto 2-3 dana da se pokrene u starteru a aktivnost ni približno kao prvi starter. Ne odustajem ja od 3068 to je kvasac za 5 i pored ovih malih anomalija. Probati ću sa ovim novim ovih dana sa istim parametrima kao i sa 3068 pa ću vidjeti rezultat,prenijesti ću dojmove.Pozdrav. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - tinl - 06.05.2015 M20 je po esterima okusu i mirisu slican 3068 međutim svoju šansu kod mene je prokockao. 1.049 srusio na 1.020 za tri dana i mrtvac od tad. Brewferm blanche je bolji kvasac od wb isto zbog vise fenola i estera. Wb je po mom misljenju šitara obicna. 3068 je totalni kralj ali tesko dostupan i cesto dođe u losem stanju.. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - branko20 - 22.05.2015 Pšenično pivo sam 5.5.radio sa kvascem 3068(sviježi) a 8.5.sa kvascem M20.Zapažanja su sljedeća:3068 u ovoj partiji je bio agresivan kao ni jedan kvasac do sada(sa 3068 sam radio i do sada) i M20 je takođe bio agresivan.Za vrijeme fermentacije (na 23-24C) "banane"za izvoz kod obadva kvasca.Pivo sa kvascem 3068 je sa OG= 1.048 završilo na 1,009 a sa kvascem M20 sa OG= 1,050 na 1,012.Kod obadvije ture režimi su bili isti(ukomljavanje na 46C 15 minuta a zatim na 69C 60 min).Piva su trenutno u bocama za par dana vidjet ću eventualnu razliku za koju mislim da će biti zanemariva barem prema okusu prilikom flaširanja. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - mange_tout! - 22.05.2015 super informacije. javi dojmove obavezno. baš me zanima kakvu će aromu imati ova piva. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - pivska mušica - 22.05.2015 svi cekamo dojmove, pa javi. RE: WB 06 ili Brewferm blanche ? - branko20 - 29.05.2015 Ljubiteljima pšenićnog piva toplo preporućam kvasac M20,danas probana piva sa 3068 i kvascem M20, degustatori ne mogu prepoznati razliku,piva su jednakih karakteristika.Pozdrav. |