Ispiranje kvasca - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Kvasac i fermentacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=9) +--- Thread: Ispiranje kvasca (/showthread.php?tid=968) Pages:
1
2
|
Ispiranje kvasca - AleksandarV - 06.08.2014 Vrlo lijepo objašnjenje ispiranja kvasca. I vrlo lagano. RE: Ispiranje kvasca - Pivdzija - 06.08.2014 jesi probavao? Ispiranje kvasca - AleksandarV - 06.08.2014 Nisam. Ali sada će se kuhati sa tečnim kvascem. Pa eto odlične prilike. RE: Ispiranje kvasca - Goggy - 21.08.2014 Znači, skuplja se iz ovih tegli gornji dio, odnosno nekih 10-tak, 20 %? Koliko dugo može ovo da stoji i na kojoj temperaturi? RE: Ispiranje kvasca - vujko - 15.10.2017 Pozdrav, forumaši! Pokušao sam da isperem kvasac prvi put, I negdje sam izgleda omanuo Sve sam radio po tutorijalu koji je musica napisao: prokuhao vodu, ohladio, pokupio iz fermentora kvasac( I dosta tropa, jer sam slučajno uzmućkao), u dezinfikovanu teglu od 3L istresao kvasac I vodu, promućkao I stavio u frižider. Nakon dva dana pogledao teglu I ostao sa velikim upitnikom iznad glave:huh r:! Kvasac I talog su se istaložili, samo kod mene se desilo da je kvasac izgleda otišao dole na dno. Da li je ovo normalna pojava?Da li se ovaj kvasac može spasiti? Nije mi bitno da li ce se ova tura kvasca spasiti, nego samo da znam za ubuduće. U pitanju je kvasac us-05. RE: Ispiranje kvasca - mange_tout! - 16.10.2017 Nemoj preko dropboxa stavljati slike, ne vide se. RE: Ispiranje kvasca - PaleAle - 16.10.2017 Neće ništa biti kvascu, samo promućkaj teglu opet. RE: Ispiranje kvasca - vujko - 16.10.2017 (16.10.2017, 08:37 )PaleAle Wrote: Neće ništa biti kvascu, samo promućkaj teglu opet. Znači, definitivno je kvasac na dnu!? Trebam li promijeniti vodu? Znaš li možda zbog čega se ovo desilo? RE: Ispiranje kvasca - PaleAle - 16.10.2017 (16.10.2017, 09:05 )vujko Wrote:(16.10.2017, 08:37 )PaleAle Wrote: Neće ništa biti kvascu, samo promućkaj teglu opet. Kvasac je na dnu i ne trebaš mijenjati vodu. Ne znam tačno zašto ti se to desilo ali veoma je lako riješiti. RE: Ispiranje kvasca - mange_tout! - 16.10.2017 Prokuhaj vodu, ohladi je i nadolij u tu teglu do vrha. Dobro promućkaj i u frižider RE: Ispiranje kvasca - topvar - 28.11.2017 Pratim forum već oko godinu dana, nekoliko tura sam i skuvao. Interesuje me da li bih mogao ,da koristim isti kvasac više puta . Prilikom flaširanja, ostavio bih u fermentoru oko 1-2 cm piva iznad kvasca, pa sledeći dan kuvao novo pivo, da li mogu taj kvasac jednostavno da uzmem i stavim u novu turu, bez onog klasičnog pranja kvasca. Znači samo nekom prohromskom varjačom ili kašikom( normalno sterilnom) da kvasac stavim u fermentor. Ako može ,da li je potreban sav kvasac? Pravim ture od 50 l. RE: Ispiranje kvasca - zlimfur - 28.11.2017 (28.11.2017, 07:03 )topvar Wrote: Pratim forum već oko godinu dana, nekoliko tura sam i skuvao.Mozes preliti, najbolje cim izlijes staru turu. U tom slucaju ne ostavljas nista piva. I bitno je da stilovi pasu.. Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk |