Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


problem s karbonizacijom
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV
*****

Posts: 826
Joined: Feb 2014
Reputation: 0 Location: Foča
RE: problem s karbonizacijom
Za neka piva može i med!
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
Fagger Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Mar 2017
Reputation: 0 Location: Čapljina
RE: problem s karbonizacijom
Pozdrav ekipa!
Imam problem sa karbonizacijom, nakon 7 dana fermentacije sa šećerom u bocama, pivo mi je super karbonizirano i pjena je postojana, međutim pivo mi je slatkasto i miriše isto na slatko. Istu turu sam keggirao i nema takvih mirisa ni okusa. Do sada sam uvijek na isti način radio, i na istim temperaturama flaširao i držao pivo tih 7 dana, od 17-18°. Možda da stavim boce na većim temperaturama, od 22° npr?
Hvala Smile
Find Odgovori
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 544
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: Zadar
problem s karbonizacijom
Daj još malo detalja, koje pivo, OG, FG. Koliko secera.
7 dana je premalo. Pusti neka još leži.

Poslano sa mog PRA-LX1 koristeći Tapatalk
Find Odgovori
Fagger Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Mar 2017
Reputation: 0 Location: Čapljina
RE: problem s karbonizacijom
Pale ale, OG 1050 FG 1013
7g/L. Piva su mi se prije znala u roku 7 dana karbonizirati kako treba, bez problema. Ok, sačekat ću još nekoliko dana.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation: 7 Location: Srebrenik, BiH
RE: problem s karbonizacijom
(10.04.2018, 08:18 )Fagger Wrote: Pale ale, OG 1050 FG 1013
7g/L. Piva su mi se prije znala u roku 7 dana karbonizirati kako treba, bez problema. Ok, sačekat ću još nekoliko dana.

karbonizira se ono nekad i poslije 3-4 dana, ali mu treba malo vremena dok se poslozi. kod karbonizacije u flasama treba sacekati barem 14 dana prije konzumacije, sve prije toga je na silu..

zato su kegovi bolji, ako ti se zuri s pivom.. mada zurba nista dobro nije donijela.. Big Grin
WWW Find Odgovori
Matic2202 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 6
Joined: Apr 2017
Reputation: 1 Location: Ljubuski
RE: problem s karbonizacijom
(15.11.2015, 03:22 )branko20 Wrote: Puno sam tura i vrsta piva napravio u proteklom periodu.Sva su ispala super.Ove jeseni sam napravio par tura koje su sad došle na red za konzumaciju kad odjednom iznenađenje.Sva piva su prekarbonizirana iako su rađena po istim parametrima kao niz dosadašnjih tura.Kad otvorim flašu izlazi vulkan pjene,piva su inače odlične kvalitete. Posumljao sam najprije da su odležala na visokoj temperaturi, da je kvasac uzrok, na kraju kad sam radio novu turu otkrio sam uzrok. Šećer. Do sada sam radio sa Virovitićkim šećerom a ove "vulkan"ture sa Slovenskim "dijamantom".Uvijek su stavljene količine od 8gr/l.Neka ova informacija posluži za upozorenje,koliko treba manje stavljati "dijamanta"ne znam,ali ga više neću koristiti.Sad moram svaku flašu u par navrata postepeno"odzračivati" da se može normalno koristiti.Pozdrav.

pozdrav,kako si rijesio problem posto imam isti promlema kao kod tebe? Hvala!
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools