Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Corona na elektromotor
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Corona na elektromotor
Zbavio sam neki motoric brisaca. Kamionski od 24v. Izgleda dosta masivno pa mislim da bi mogao bez problema pogoniti coronu. Samo problem je sto ne znam na sta da ga kopcam?
Beer is not the answer. Beer is the question. "Yes" is the answer.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

RE: Corona na elektromotor
(30.03.2017, 08:29 )lakosta88 Wrote: Zbavio sam neki motoric brisaca. Kamionski od 24v. Izgleda dosta masivno pa mislim da bi mogao bez problema pogoniti coronu. Samo problem je sto ne znam na sta da ga kopcam?

ja sam naš motor od brisača (naš je od nekog citroena ili renaulta) skopčao na napojnu jedinicu od računala. Malo se motor ugrije dok samelje 25kg slada, ali radi bez problema za sada
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Te napojne saju izlaz od 12v? Moze li se kako upariti da ide na 24? Huh
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(30.03.2017, 08:49 )lakosta88 Wrote: Te napojne saju izlaz od 12v? Moze li se kako upariti da ide na 24? Huh

serijski spojiti 2 napojne? ovo sada pričamo teoretski jer nisam nešto pretjerano istraživao ovo, ali koliko se sjećam iz škole, trebalo bi moći.

lakše ti je naći 12V motor i raditi sa jednom napojnom, ne znam kolike količine slada melješ, ali mislim da ne bi trebao imati problema.

Probaj zamjeniti taj brisač od kamiona, za neki od manjeg auta...
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Mozes na piku naci 24V napajanja. Koriste se za napajanja LED panela, pogledaj specifikaciju tog motora pa prema njemu dimenzionisi napajanje.
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Evo sta sam nasao. Ali kada se skopca motoric i od 12 i od 24v motoric samo bruji ali ne okrece. Uredjaj je ispravan normalno pali lampe od 12 i 24v. Predpostavljam da za motoric treba neka druga vrsta struuje. Ali ja sam poprilicno neiskusan po pitanju struje. Ima li kakav elektricar na forumu Smile moze li se od ovoga ista?    
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

mislim da ti je ovo slabo što se tiče snage. 63 VA je vrlo malo. to ti je nešto više od 2A struje. to je dovoljno za male LED sijalice, ali za motor teško. Moraš naći nešto što ima dovoljno snage (izražena je u W ili VA) za pokretanje motora
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools