Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

prvo pivo
illuminated Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: prvo pivo
Zaboravi ga. Kuhaj sljedece i popravi greske. To sljedece ostavi da odlezava a u medjuvremenu pij to. Znam da neces cekati toliko kao sto nisam ni ja mogao .... Zivio
Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: prvo pivo
Danas flasirao ESB.Sve proteklo u redu,jeste da nisam imao nikakvu pomoc.Zadnju flasu nisam htjeo zatvarati zbog taloga u njoj nego je lagano pijem.Ona kiselost se veoma smanjila i mislim da ce biti dobro pivo ali to cu vidjeti poslije odlezavanja.Jedino mi smeta sto sam imao malu kolicinu(31 flasu 0.5l).Imao sam puno taloga i vjerovatno mi je puno isparilo a i nisam htjeo vrecu da pritiscem rukama pa je dosta i slad upio a nisam ni iscijedjivao.Al nema veze.Sada cu ,radi vjezbe ,pokusati isprati kvasac.Znam da cete reci da se to ne isplati sa suvim kvascima ali cu radi prakse to uraditi .U cetvrtak planiram kuhati American Pale Ale sa hmeljom SAAZ 3.5AA koje imam u izobilju pa da se pocne trositi.I da se zahvalim javno Zisu zbog posudjivanja opreme i savjeta
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools