petdrag
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Jecmeni slad - mlevenje
Prvo pocetnicko pitanje ! verovatno glupo , ali ce zato i odgovor biti kratak...
Pitanje se tice jecmenog slada. Interesuje me, umesto da ga sam meljem posto nemam na koji nacin nazalost, da li mogu da kupim (necu navoditi izvor da ne bude da reklamiram) "Ječmeni slad Munich 1 kg" i da to koristim umesto one standardne procedure mlevenje pa ukomljavanje? Ili je mozda taj slad sto se kupuje samo dodatak?
Samo da "preskocim" taj korak i blize sam pivu !
pozdrav
|
|
|
petdrag
1.020 OG, 1,95% ABV
|
RE: Jecmeni slad - mlevenje
Trenutno sam u Belgrade/Serbia..
Aha, ja sam mislio da je taj "Ječmeni slad Munich 1 kg" u tecnom stanju, da je vec ukomljen. Moja greska, sta ces pocetnik..
Na ovom linku je vec samleven slad?Ako sam dobro skontao.. Kako to ide za Srbiju, ima li toga po Beogradu?
|
|
|
SixtySix
1.030 OG, 2,93% ABV
|
(22.09.2013, 01:33 )petdrag Wrote: Trenutno sam u Belgrade/Serbia..
Aha, ja sam mislio da je taj "Ječmeni slad Munich 1 kg" u tecnom stanju, da je vec ukomljen. Moja greska, sta ces pocetnik..
Na ovom linku je vec samleven slad?Ako sam dobro skontao.. Kako to ide za Srbiju, ima li toga po Beogradu?
Ja sam iz Beograda. Trenutno postoje dve "homebrew" prodavnice u Beogradu. Moje Pivo koji su u zemunu www.mojepivo.com i Majstor Za Pivo koji su ja mislim na vracaru www.majstorzapivo.com.
I jedni i drugi prodaju ekstrakte slada (tecna, vec ukomljena varijanta kako je nazivas, ali ako pripremas pivo od toga dobro procitaj uputstvo), kao i regularan slad. Obe prodavnice imaju usluzno mlevenje koje naplacuju tako da je potrebno samo da naglasis da li zelis slad u celom zrnu ili samleven prilikom svoje narudzbine.
A kao sto ti vec spomenuse, ako zelis slad celog zrna, ne zali novce na Corona mlin koji ima da se kupi u obe prodavnice.
Mali savet, obrati paznju na cene od jedne do druge prodavnice, iako se cini da je Moje Pivo jeftinije, zapravo nije jer su izrazili cene na sajtu bez PDV-a. Kada se sve sracuna cene su im otprilike iste. Veruj mi, pravio sam uporedni cenovnik u excelu.
|
|
|
petdrag
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Hvala na informacijama...
|
|
|