Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Prvo pravljenje piva sa pivskim setom ili ???
Ljudi_kolko_volim_pivo Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

RE: Prvo pravljenje piva sa pivskim setom ili ???
ok, ima li neki jednostavniji recept, postho ovo shto chitam kako ste vi radili ..nishta mi nije jasno. ne znam ni shta je OG niti ijednu oznaku..
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

pa moraš prvo sve to malo iščitati i pohvatati. moraš biti 100% siguran da znaš šta radiš prije nego što počneš kuhati prvo pivo. OG ti je original gravity, odnosno takozvana početna gustoća. mjeri se pivskim hidrometrom u s.g. skali i pokazuje količinu otopljenog šećera u sladovini prije dodavanja kvasca i prije početka fermentacije. to je skoro pa najvažniji broj koji moraš izmjeriti jer se na osnovu njega izračunava dosta stvari. evo sve sam jednom napisao ovdje: http://volimpivo.ba/showthread.php?tid=1...hidrometar

uskoro planiram za sve početnike napraviti jedan članak koji će opisati detaljno kompletan proces u koracima. to ću kad bude forum redizajniran.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Ljudi_kolko_volim_pivo Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

stigao mi je aerometar, epruvetica i toplomjer. Josh sirovine moram da nadjem, prvi se machici u vodu bacaju. Na tome cu valjda neshto nauchiti...
Find Odgovori
bonzobgd Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Moj prvi post Smile, pozdrav svima.

"taj filter za vodu koji ti imaš Zepterov je najvjerovatnije na bazi aktivnog ugljena, on samo filtrira nečistoće, ali mineralni sastav vode ostaje isti."

Sad sam stigao sa neke Zepter prezentacije i pokazali su i neke filtere za vodu, crni i narandzasti sa slavinom odnapred i izgleda kao kuciste kompa. Kazu da je RO filter sto bi bilo extra za pivo kolko sam shvatio, kosta 599e ako kupis odma, ako si dao slicne novce onda je sigurno RO ako si platio drasticno manje onda je 1-2-3 stepeni cisti hlor i pesak do 1 ili 10 mikrona ali nisam video da Zepter ima te jeftine.
U poslednje vreme dosta dosta gledam filtere za vodu, nazalost za posao ne za pivo Smile

Ja za sad citam i spremam se da kupim polako serpe i lonce i onaj rucni frizider kao i mernu tehniku, sve sve ali za merne uredjaje ima nekog da priupitam za savet.
U BGDu sam kupio kantu za fermentaciju i ekstrat
[undefined=undefined]http://www.mojepivo.com/sirovine/kompleti/pivski-ekstrakt-abbeybeer.html[/undefined]
Tamno braon, masivan sa ukusom slada. Pivo kome je potrebno dugo sazrevanje.
Primarna količina šećera 500 g
Sekundarna količina šećera 90 g
Voda po receptu (pored 3 L) 5 L
Očekivana količina piva 9 L
Očekivana jačina 8.0 %

Ovih dana cu da nacinim prvi korak , cekam samo drugara da to probamo zajedno.
Javljam kako je ispalo.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools