Sierra Nevada Stout
Htjedoh kupiti ponovo Founders-ov breakfast stout, ali dok sam prolazio pored rafi sa pivom, ugledah ovaj Sierra Nevadin Stout. S obzirom da su sva njihova piva koja sam probao bila odlicna, odlucih se da probam i njihov stout. Cini mi se po prvi put.
Ovo cini mi se je zbog toga jer sam krajem prosle i pocetkom ove godine probao bas dosta razlicitih piva, tako da se nekih i ne sjecam.
SN Stout je cjenovno puno prihvatljiviji od Foundersa. Ovaj 6-pack kosta nesto ispod 9-dollara dok 4 komada Foundesa kostaju preko 11 dollara.
Nakon sipanja formirala se pjena od oko 1.5-2 cm, koja je nakon kraceg vremena nestala, ostvljajuci samo mali cap. Lacing nije bio nesto poseban.
Pivo ostavlja dominantan okus kafe, i poslijje toga ide malo hmeljne gorcine. Mislim da je dobro izbalansirano.
Ja koji preferiram IIPA ova gorcina je jako mala, ali za pravac piva mislim da je sasvim ok.
Kolicina alkohola je nesto iznad 5%. Dakle mnogo manja nego 8% kod Foundersa. I to je moja najveca zamjerka ovom pivu.
Foundersov Breakfast Stout mi je za klasu bolje pivo, ali ovo pivo radi povoljnije cijene cu sigurno cesce piti.