Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sierra Nevada Stout
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Sierra Nevada Stout
Htjedoh kupiti ponovo Founders-ov breakfast stout, ali dok sam prolazio pored rafi sa pivom, ugledah ovaj Sierra Nevadin Stout. S obzirom da su sva njihova piva koja sam probao bila odlicna, odlucih se da probam i njihov stout. Cini mi se po prvi put. Smile Ovo cini mi se je zbog toga jer sam krajem prosle i pocetkom ove godine probao bas dosta razlicitih piva, tako da se nekih i ne sjecam.

SN Stout je cjenovno puno prihvatljiviji od Foundersa. Ovaj 6-pack kosta nesto ispod 9-dollara dok 4 komada Foundesa kostaju preko 11 dollara.

Nakon sipanja formirala se pjena od oko 1.5-2 cm, koja je nakon kraceg vremena nestala, ostvljajuci samo mali cap. Lacing nije bio nesto poseban.

Pivo ostavlja dominantan okus kafe, i poslijje toga ide malo hmeljne gorcine. Mislim da je dobro izbalansirano.
Ja koji preferiram IIPA ova gorcina je jako mala, ali za pravac piva mislim da je sasvim ok.

Kolicina alkohola je nesto iznad 5%. Dakle mnogo manja nego 8% kod Foundersa. I to je moja najveca zamjerka ovom pivu.
Foundersov Breakfast Stout mi je za klasu bolje pivo, ali ovo pivo radi povoljnije cijene cu sigurno cesce piti.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Sierra Nevada Stout
This post was last modified: 15.10.2013, 05:36 by yankee fan.
kao sto gore kaze kratka kapa, a zatim lacing koji je u mojoj casi bio prosjecan...
miris kafa, karamela i da osjeti se hmelj, zanimlji kombo )).
ukus, dominira kafa, mozda malo cokolada, i hmelj, ja sam pretpostavio da je u pitanju Bravo ili Magnum, kremasto, osrednja karbonizacija, i obzirom da je pivo na 5% alkohola jako je pitko, zanimljivog okusa!
ne bih ga uzeo kao pivo za cirkanje uz recimo tekmu, ali jedan do dva je sasvim u redu,
pretpostavljam da ide odlicno uz rebarca ili dobar teleci odrezak (btw moja malenkost je vegetarijanac Tongue

[Image: okzqdx.jpg]
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

RE: Sierra Nevada Stout
This post was last modified: 04.11.2013, 06:10 by Shunj.
Nekako mi se izmako ovaj post, sad ga tek vidjeh.
Nisam pio ovaj SN stout al sam prije nekih 20 dana pokupio njihov Sierra Nevada, Narwhal Imperial Stout i stvarno je vrhunski.

[Image: narwhal2012bottlepintnodate.png]

Takoder sam nacuo, a nisam pio, da im je Celebration Ale (winter IPA) vrh takoder.

[Image: celebration-nodate2.png]

Uglavnom ovo ljeto mi je proslo u znaku njihovog Hoptimum-a koji jednostavno nisam mogo prestati da pijem.

[Image: hoptimum-nodate.png]

beer
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools