Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Three Floyds - Alpha King
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Three Floyds - Alpha King
Mislio sam da ne pisem recenziju za ovo pivo jer je ovo mala lokalna pivnica koja se nalazi na granici Illinois i Indiana. Nekih sat vremena od mene. Planiram da jedan od narednih par vikenda odem i posjetim ih, mada su mi rekli da cu vise cekati u redu da dobijem pivo nego sto ce mi trebati da dodjem do pivnice.

Lokalna prodavnica u kojoj ja kupujem pivo, dobiju par paketica ovog piva utorkom i to ne stavljaju na police nego se mora maksuz traziti ovo pivo.
Na njihovom siteu sam nasao da se njihovo pivo moze pronaci u jednom lokalnom pabu. Sinoc poslije posla navratim u pub i imali su happy hour i sva piva su im bila $3.5.

Pjena je dosta gusta, ali je brzo nestala, a lacing je solidan. Za APA je dosta tamno pivo. Pivom preovladava citrusna nota koja mislim da je dobijena kuhanjem narandzine kore. Ali nevjerovatan je balans ovog piva izmedju gorcine i tijela piva. Meni ovo pivo vise vuce na IPA nego na APA.

Topla preporuka za sve koji imaju priliku probati ovo pivo.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Three Floyds - Alpha King
sarajevsko, imam ovdje u sarajevu jednog kolegu amerikanca i on three floyd diže u nebesa. three floyd proizvodi zombie dust isto, pa ako stigneš i ako budu dostavljali nemoj propustiti da probaš.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Shunj Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

RE: Three Floyds - Alpha King
Ima odlican rejting na mrezi.
"Tko zivi u nadi umire izvizdan" (Max Bunker)
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools