AleksandarV
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation:
2
Location: Sarajevo
|
Re: T-58 i Belgian Pale Ale
Pa, miris je svjež, slatkast sa notama kvasca i malo alkohola. Neki kažu da ovaj kvasac na višim trmperaturama vuče na bananu. Možda pomalo.
Hvala
Sent from my Z10 using Tapatalk 2
|
|
|
Shone
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 52
Joined: Nov 2013
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: T-58 i Belgian Pale Ale
This post was last modified: 24.11.2013, 12:20 by Shone.
Ako ti nešto znači mislim da T-58 kvasac ima fantastičan miris, posebno ako je temperatura fermentacije veća od 21C. Meni je mirisao na bobičasto voće, možda kupine ili divlje jagode, najsličnije ljubičastim pez bombonama. Zašto njih pominjem, zato što je miris pomalo sintetički i vrlo intezivan. Kanta u kojoj je fermentisao, je prelepo mirisala. OXI kliner nije mogao da ubije taj miris, našao sam sredstvo koje je uspelo to da eliminiše a nije varikina. Pivo koje sad fermentira, mi miriše na banane, ali se ne radi o istom kvascu. I ja sam mislio kada sam radio prvi put sa njim, da je u pitanju zaraza Hafnia protom, Koja doprinosi povećanju količine dimetil-sulfida pa onda pivo ima strani ukus na voće, ali tu se radi o ukusu ne o mirisu. Budi bez brige to je to, odležavanjem jedva da će ostati nešto od toga. Možda samo u tvojoj glavi, jer znaš kako je mirisalo prilikom fermentacije. Niko drugi taj miris neće osetiti u pivu, na žalost.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
|
|
|