Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
Imam u kegu jednu turu amber ale piva koje je ispalo odlicno osim sto mu nedostaje gorcine. Koristio sam hmeljeve koji su dugo bili otvoreni i pretpostavljam da su izgubili dio alfa kiselina.

Ono sto planiram jeste oko 20% kolicine hmelja koji sam dodao za gorcinu prokuhati u destiliranoj vodi i dodati u keg. Da li je neko ovo radio ili ima saznanja da li je moguce ovako "popraviti" pivo?
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
mozes, uzmi neki baš jaki hmelj recimo magnum i kuhaj sat vremena onu količinu koja ti nedostaje prema softveru da bi digao IBU na željeni nivo u što manje vode. recimo kuhaš u 0,8 l vode da bi dobio na kraju 0,4-0,5l čaja od hmelja. to samo dodaj u keg. ne moraš destiliranu vodu koristiti, može najobičnija s česme.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: RE: Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
(08.12.2013, 02:28 )pivska mušica Wrote: mozes, uzmi neki baš jaki hmelj recimo magnum i kuhaj sat vremena onu količinu koja ti nedostaje prema softveru da bi digao IBU na željeni nivo u što manje vode. recimo kuhaš u 0,8 l vode da bi dobio na kraju 0,4-0,5l čaja od hmelja. to samo dodaj u keg. ne moraš destiliranu vodu koristiti, može najobičnija s česme.

Super onda! Hvala na savjetu, tako cu i napraviti.
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
a imaš i varijantu isomeriziranog hmeljnog ekstrakta. to je stvarno odlična stvar. ja sam svoj poklonio na onoj tomboli kad smo imali druženje jer ga nisam koristio, ali je to odlična stvar za ovakve situacije. jedna bočica ti može stvarno dugo potrajati. nakapaš par kapi i to je to Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
Nisam ni znao da to postoji, korisna stvar.
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Re: Naknadno dodavanje hmelja u pivo?
Sinoc ovo odradio. Sve proslo ok.

Hmelj koji sam dodao je pivu donio pravo svjeze arome. Toliko mi se svidjelo da cu sigurno u nekom od sljedecih kuhanja vecinu hmelja dodati naknadno, cisto radi testiranja.
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools