Shone
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 52
Joined: Nov 2013
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: kefir beer
This post was last modified: 22.12.2013, 01:04 by Shone.
Iskren da budem nikada ga nisam radio,ali ću raditi. Trebalo bi da bude slično Belgijskom labic pivu.
Ono što znam sigurno je sledeće, da bi njime napravio pivo, moraš napraviti lagani prelaz, kako bi se sama kultura mikro organizama ( simbioza više vrsta bakterija i gljivica ) navikla na novu vrstu hrane. Znači više mikro tura, od 1l do 4l. Na početku ćeš ga stavljati sa sve mlekom,( u koliko nemaš čist kefir ), kasnije ćeš raditi samo sa tom kulturom koju si razvio tj umnožio. Što se tiče recepta tj, sastojaka za takvo pivo nemam pojma.
www.google.com
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
|
|
|