Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Sredstvo za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
Sredstvo za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
This post was last modified: 03.02.2014, 02:27 by danny_boy.
Nedavno sam na internetu naletio na neki clanak o tome da se u oprani pivski kvasac moze dodati neko sredstvo koje koriste vinari a koje unistava vecinu bakterija sa kojima se susrecemo u pivama. Radi se o tome da se dodaje samo par zrna, a pri tome kvasac ostaje nedirnut. Nazalost ne mogu vise da nadjem to, pa me zanima da li neko zna nesto o tome...

Ovo bi dodao u flasice ispranog kvasca kako bi bio sigurniji da se nije još nesto zakacilo...
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
Vinski dodatak za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
Danny vinari dodaju kalij-metabisulfit u vino, odnosno direktno u grozdje prije muljanja. Djulba ce bolje znati kako i sta. Uglavnom to je onaj vinobran i ne znam bas kako bi se to ponasalo u kvascu. Taj vinobran u pravoj koncentraciji se koristi za nasilno prekidanje fermentacije, znaci ubija kvasac.... Nisam nikad za to cuo. Najbolja prevencija ti je apsolutna paznja na higijenu i sterilnost. Zapali koju svijecu na radnom stolu gdje budes radio s kvascima, tako rade i u laboratorijama. Pazi na cistocu i sterilizaciju i to je to.

To je ono sto ja znam, jer vinobran se koristi za inhibiciju bakterijske aktivnosti na vocu....ako si ti nasao nesto drugo onda ne znam stvarno...


Sent from my iPad using Tapatalk
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Vinski dodatak za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
Nazalost nisam uspio sačuvati taj link, a pisalo je baš u vezi neke supstance koja se može dodati u oprani kvasac tako da počisti bakterije. Ma svakako da vodim računa oko čistoće, ali ovo bi bila dobra stvar da se na kraju sva mogućnost infekcije svede na najmanju moguću mjeru.
WWW Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Vinski dodatak za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
This post was last modified: 03.02.2014, 02:27 by danny_boy.
Nisam uspio naći članak u kome se detaljno pisalo o ovome, ali postoji ovaj dodatak za kvasce koji se peru nakon fermentacije...

http://www.northernbrewer.com/shop/chlor...20-ct.html
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
Sredstvo za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
Ovo prema opisu zvuci ok. Ali ja ipak nisam jos cuo da to neko koristi....


Sent from my iPad using Tapatalk
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Sredstvo za uklanjanje bakterija u opranom kvascu...
This post was last modified: 03.02.2014, 03:12 by danny_boy.
Zvuči zanimljivo. Mogu se naći na forumima članci vezano za ovo, i izgleda da sve uklanja
osim osnovnog i divljeg kvasca.

Gledaću da ovo nabavim, jer može biti jako korisno.

Evo i još jedan interesantan članak:

http://www.birkocorp.com/brewery/white-p...ne-dioxide
WWW Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools