Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Murphy's Imported Stout
mange_tout! Offline
Admin

Murphy's Imported Stout
Irski Stout u draught verziji, pakovan u limenku sa widget kuglicom.

Pivo skoro pa potpuno crne boje i prilikom sipanja piva u čašu obrazovala se pjena debljine dva prsta. Pjena ima fantastičnu retenciju, zahvaljujući widget kuglici koja otpušta azot, i održala se do samog dna čaše. Obilat i veoma dobar lacing je ostao na zidovima čaše. Ovaj stout je srednje karboniziran.

U pivu se osjeti aroma prženih sladova, kafe i tamne čokolade. Takođe, i u okusu se osjete prženi sladovi, kafa, čokolada, a u aftertaste-u se osjeti i nota zemljanosti koja dolazi od hmelja. Isto tako u pivu se diskretno osjeti i herbalna nota, a sama gorčina se baš previše i ne osjeti.

Pivo ima suh završetak, što je i karakteristično za stil, i vrlo je pitko. Ono što je meni interesantno bilo je gusta kremasta pjena koja se smjenjivala sa ostatkom piva osrednjeg tijela. Stvarno senzualan doživljaj, i čini mi se da sam u pjeni osjetio neki okus sličan mlijeku. Nakon toga okusa dolaze okusi tipični za stout.

Vrlo pitko pivo sa 4% ABV, ono baš za svaki dan.

[Image: Xtc7lCv.jpg]

lacing

[Image: tCKSbc8.jpg]
Find Odgovori
yankee fan Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Murphy's Imported Stout
posto su slicni u stilu, kako bi ga ti uporedio sa Guinness drought?
Sisaj Zvezdo!!!

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Murphy's Imported Stout
(30.04.2014, 04:40 )yankee fan Wrote: posto su slicni u stilu, kako bi ga ti uporedio sa Guinness drought?

čini mi se da je ovaj stout malo, ali samo malo, slađi od guinnessa. isto tako intezivniji su mi i okusi i arome u odnosu na guinness. takođe i pjena mi je bolja i postojanija u odnosu na guinness.

meni je ovo solidno pivo, ono baš za svaki dan beer
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools