privatne poruke VAŽNO!
ljudi moji, forum radi već skoro dvije godine i ja sam presretan kako smo uspjeli razviti scenu u BiH, a i sire. puno ljudi je počelo kuhati pivo, puno ljudi je ozbiljno ušlo u ovaj hobi i već nas ima dosta koji smo u stanju riješiti kako osnovne tako i naprednije probleme svih koji se nađu u nekim dilemama u vezi kuhanja piva.
e sad, ja u prosjeku dnevno dobijem minimalno 10-15 privatnih poruka sa tehničkim pitanjima u vezi kuhanja piva. i sami znate da sam se do sad maksimalno trudio da svima odgovorim i pomognem koliko mogu, kako na forumu, tako i fizički da dođem, pravim društvo, donesem ako fali sirovina i opreme, pomognem šta god treba.
međutim, ja bih vas molio da mi ne šaljete privatne poruke sa tehničkim pitanjima u vezi kuhanja piva.
forum smo napravili upravo da bi imali međusobnu interakciju što više ljudi. meni nije teško odgovoriti na sve te poruke, ali većinom su to ista pitanja na koja odgovaram over and over again pa se u zadnje vrijeme osjećam kao sizif koji gura keg piva uzbrdo.
nema potrebe da odgovaram 50 puta na isto pitanje u pp, kad možete otvoriti novu temu ili naći odgovarajuću i postaviti pitanje. ako tamo odgovorim ja ili bilo ko drugi ko zna odgovor na pitanje,
taj odgovor će biti dostupan svima koji se na forumu u narednom periodu pojave sa istim dilemama.
drugi razlog zašto to govorim je upravo to što je pet ili deset ili dvadeset glava pametnije od jedne i ima nas na forumu dosta različitih zanimanja i profila i svi mi čitamo i informišemo se iz milion različitih izvora i sva pitanja zajednički na javnoj temi možemo puno bolje riješiti.
Nadam se da me nećete pogrešno shvatiti jer ovo što pišem doprinosi napretku foruma i svih nas koji kuhamo pivo i želimo da se usavršimo i da pravimo bolja piva.
dakle, od sada pa na dalje i ubuduće,
na tehnička pitanja u vezi kuhanja piva ne odgovaram u privatnim porukama i potičem sve koji imaju bilo kakva pitanja i dileme, posebno početnike, da koriste funkciju foruma.
ovo se odnosi posebno na sve članove koji imaju 0 postova na forumu, a 100 privatnih poruka u outboxu ljudi ideja foruma je upravo javna interakcija većeg broja ljudi!
p.s.
na degustacije me i dalje možete zvati u pp